Confruntări violente  au izbucnit la graniţa dintre Grecia și Macedonia.

Organizaţia Medici fără Frontiere a anunţat că cel puţin 260 de migranţi au fost răniţi în tabăra Idomeni, după ce autoritățile macedoniene  au lansat gaze lacrimogene spre un grup de migranţi.

Executivul elen a acuzat că folosirea de forţă împotriva migranţilor creează o situaţie periculoasă şi deplorabilă. Autorităţile macedonene au folosit duminică dimineaţă gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a dispersa un grup de 500 de migranţi de la graniţa greco-macedoneană.

”Folosirea în mod nediscriminatoriu a chimicalelor, gloanţelor de cauciuc şi grenadelor cu gaze împotriva unei populaţii vulnerabile, fără niciun motiv clar pentru un astfel de răspuns, este un act periculos şi deplorabil”, a declarat George Kyritis, purtătorul de cuvânt pentru coordonarea migraţiei în executivul elen.

Un vameş macedonian a precizat că un grup însemnat de migranţi a părăsit duminică dimineaţă tabăra Idomeni şi s-a îndreptat spre gardul de la frontieră.

Mai mult de 10.000 de migranţi locuiesc în  tabăra de corturi improvizată la graniţa cu Macedonia, după ce restricţiile impuse la graniţe de statele din Balcani au dus la închiderea bruscă a rutei migratorii din Balcani.

 

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.