Home Politica Comisia nationala de heraldica, rol consultativ in chestiunea steagului secuiesc. Ce prevede proiectul lui Dragnea? (DOCUMENT)

Comisia nationala de heraldica, rol consultativ in chestiunea steagului secuiesc. Ce prevede proiectul lui Dragnea? (DOCUMENT)

by I. B.

Dupa aparitia proiectului de act normativ elaborat de ministerul condus de Liviu Dragnea, mai multe voci din PSD au declarat ca documentul nu va legaliza „steagul secuiesc”, asa cum s-a sustinut, fiindca membrii Comisie Nationale de Heraldica nu vor aproba un astfel de insemn. Cu toate acestea, legea vicepremierului social-democrat pare sa ii contrazica.

Desi legea impune un aviz din partea Comisiei Nationale de Heraldica, aflam din art. 2, alin 2, al prezentului proiect de lege ca avizul Comisiei este strict consultativ, iar decizia adoptarii steagurilor locale revine exclusiv consiliului local sau judetean.

proiect de lege steaguri

You may also like

2 comments

viorel 10 martie 2014 - 08:48

Pe mine personal nu ma intereseaza carpa lor,a secuilor.Legea trebuie sa prevada ca,arborarea carpei lor este ilegala daca, langa aceasta nu este arborat si drapelul Romaniei.Indiferent unde si cand!

Reply
Anti-viorel 10 martie 2014 - 11:46

exact! dar nici carpa voastra de tricolor tiganesc sa nu fie arborat fara drapelul secuiesc. !

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.