Şefii ISU Bucureşti sunt audiaţi la DNA, fiind aduşi cu mandate la sediul instituţiei.

Inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul locotenent colonel Orlando Schiopu şi adjunctul locotenent colonel Giani Aldoiu au fost aduşi cu mandat la audieri, anunță romania tv

Şefii ISU Bucureşti-Ilfov au fost suspendaţi din funcţii, la aproape o lună de la tragedia din Colectiv.

La ISU au fost făcute verificări privind faptul că nu a făcut controale la fabrica Pionierul şi la club, deşi ştia că va fi organizat un eveniment cu public numeros.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a contactat, marţi, conducerile IGSU şi ISU şi le-a trimis o sesizare în care semnala existenţa unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros în fabrica Pionierul, la etajul 1 şi în clubul Colectiv, pentru zilele de 25 şi 26 septembrie. Sesizarea a fost formulată şi în contextul în care IGSU şi ISU au susţinut că nu ştiau despre clubul Colectiv, iar acesta nu exista în baza lor de date.

 

Procurorii verifică toate informațiile și documentele vehiculate în spațiul public și care au legătură cu acuzațiile din dosarul „Colectiv” pe care DNA le investighează, a declarat Laura Codruța Kovesi.

„Pentru că sunt investigații în curs, nu pot să vă spun în ce fel vor evolua aceste investigații — dacă vor fi învinuiri noi, dacă vor fi persoane noi învinuite sau nu. Pot doar să vă spun că procurorii, atât cei civili, cât și cei militari din cadrul DNA, verifică toate informațiile care au apărut în spațiul public, toate documentele care sunt vehiculate în spațiul public, toate afirmațiile care se fac în spațiul public și care au legătură cu acuzațiile pe care noi le investigăm”, a afirmat Kovesi

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.