Continuă dezvăluirile privind modul în care sunt trataţi, în spitalele din Capitală, răniţii în incendiul din clubul Colectiv. Adrian Stănculea, şeful ATI de la Spitalul de Arşi, a recunoscut, într-un interviu acordat jurnaliştilor Cătalin Tolontan şi Mirela Neag, că pacienţii sunt spălaţi cu apă de la robinet, deşi ar trebui să fie feriţi de bacterii. Inițial, dezvăluirea a fost făcută, pentru GSP și sub protecția anonimatului, de un alt medic de la Spitalul de Arși, care a relatat, totodată, cum „unii dintre stagiari își făceau selfie cu marii arși” și cum au fost „cazuri de oameni care n-au plecat la timp pentru că a existat o tergiversare, au tot fost amînați și care, cînd au ajuns acolo, erau deja într-o stare prea gravă ca să fie salvați”.

Până acum, trei pacienţi au decedat din cauza infecţiilor intraspitaliceşti. Declarația a fost făcută, joi, de Adrian Stănculea, șeful ATI și purtătorul de cuvînt al Spitalului de Arși, în cadrul unei conferințe de presă, după ce GSP a publicat mărturia unui doctor, care, sub protecția anonimatului, declara că „răniții au murit din cauza infecțiilor intraspitalicești”.

La o zi după, într-un interviu acordat jurnalistului Cătălin Tolontan, Stănculea a recunoscut că bolnavii sunt spălaţi cu apă de la robinet, fără niciun filtru:

„Da, așa e. Am încercat un sistem de filtre acum cîțiva ani, dar nu mai era debit la apă. Dar apa nu aduce pioceanicul! Și nici alți germeni. Noi la spălare nu-i dezinfectăm cu apă, ci cu betadină și alți dezinfectanți. Cu apa doar îndepărtăm mecanic resturile de pe piele. Sigur că ne-am dori un sistem de filtre personalizat, ne dorim și căzi în fiecare salon, aveam o investiție promisă de primăria Sectorului 1, dar s-a oprit în momentul în care a fost arestat Chiliman”.

Potrivit lui Stănculea, pacienții care au reușit să fie transportați în străinătate au plecat cu infecții:

„Da, e adevărat. Știu ce vreți să întrebați. E adevărat că și în străinătate au plecat cu infecții. De pildă, ne-au sunat medici din Franța și ne-au întrebat: ”Voi cu ce tratați piocianicul?”. O făceau ca și noi, că tratamentul e la fel în toată lumea. Că la ei sînt alte condiții, da, așa e!”, potrivit realitatea.net.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.