Ancheta internă la ISU București și Ilfov de după tragedia din Colectiv a fost declanșată doar după ce presa a pus presiune pe conducere și după schimbarea guvernului Ponta. De aceea, se impune o întrebare – a fost o încercare de mușamalizare a cazului sau doar o minciună? Ar fi fost adevărul îngropat în aceast caz dacă guvernul Ponta nu cădea? Care este vina secretarului de stat Arafat, coordonatorul ISU? Ar trebui ca acesta să demisioneze? Iată câteva întrebări la care încă se așteaptă răspuns.

Iată firul evenimentelor:

Jurnalistul Cătălin Tolontan a prezentat un document din care reiese faptul că la ISU Bucureşti a ajuns la sfârşitul lunii septembrie o solicitare a unei firme de organizare de evenimente, în care se anunţau petreceri în Colectiv şi fosta fabrică Pionierul la care urmau să participe 2.000 de persoane.

Cu toate acestea, nimeni de la ISU nu s-a dus să verifice spațiul pentru aceste concerte și nu s-a luat nicio măsură. Documentele au fost trimise pe data de 23 septembrie, cu o luna înainte de tragedia care a dus la moartea a 60 de persoane și rănirea a altor aproape 150.

Aceste informații sunt oficiale, documentele fiind duse deja la Parchetul General.

Reamintim că imediat după incendiul din Colectiv secretarul de stat raed Arafat a declarat în repetate rânduri că „pompierii nu au clubul Colectiv în baza lor de date, cei de la IGSU și de la ISU nu știau nimic despre acest club.”

Declaraţie care se dovedeşte azi a fi fost o minciună.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Prietene jurnalist o sa ti raspund încerc prin 2 modalitati la întrebare:
    1. In Paris la Charlie Hebbo a fost un atentat adevarat sau un scenariu?!
    2. Firma organizatoare de evenimente daca a organizat concerte sau altceva…fara sa mai adtepte radpunsul ISU este sau nu vinovata?! Functionarul care a primit sarcina sa rezolve cererea firmei de evenimente avea 30 de zile maxim pentru solutionare…nu a facut o este VINOVAT sau nu?! Superiorul imediat al ACESTUIA este sau nu vinovat?! Arafat ar trebui sa demisioneze de onoare…si APOI in COLECTIV IOHANNIS PENTRU DECLARATII HALUCINANTE CU TENTA DE AUTOINVINOVATIRE PENTRU FRAZA: A TREBUIT SA MOARA OAMENI CA SA PLECE GUVERNUL PONTA. Dupa o astfel de FRAZA ori esti vinovat de tainuire ori esti bolnav psihic!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.