Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis, duminică, o atenționare Cod Portocaliu de intensificări ale vântului de peste 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea, valabilă în județul Suceava și în zona de munte a județului Neamț.

Codul Portocaliu pentru cele două județe este valabil în intervalul 11 octombrie ora 13 — 12 octombrie ora 10, iar în aceste zone stratul de zăpadă va depăși 10…15 cm.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 10 octombrie, ora 10 — 12 octombrie, ora 18, Codul Galben de ploi, vânt și ninsori se extinde în 36 de județe plus Municipiul București.

În intervalul menționat, va ploua și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp, iar în nordul Olteniei și al Munteniei, în sudul Moldovei și Dobrogea izolat 50 l/mp. În Carpații Orientali va ninge și se va depune strat de zăpadă, dar temporar vor fi și precipitații mixte și se va forma polei. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în zonele montane înalte din restul țării, dar și în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, mai ales în regiunile sudice, iar în sudul Banatului, estul Munteniei și Dobrogea, precum și la munte, vor fi rafale de peste 70 km/h.

Procesul de răcire se va accentua, vremea devenind deosebit de rece în toate regiunile, dar cu precădere în cele extracarpatice

sursa- agerpres

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.