Home international CNN: Lumea lui Putin tocmai ce a devenit mult mai mică după mandatul de arestare

CNN: Lumea lui Putin tocmai ce a devenit mult mai mică după mandatul de arestare

by Ana Barb

Lumea lui Putin tocmai ce a devenit mult mai mică, după mandatul de arestare emis de de CPI, scrie CNN într-o analiză după anunțul Tribunalului Internațional, chiar dacă anturajul său încearcă să minimalizeze acest lucru.

După emiterea mandatului CPI pe numele său – 123 de țări semnatare ale Tratatului de la Roma, prin care s-a fondat Tribunalul, sunt obligate să-l extrădeze la Haga pentru a fi judecat drept criminal de război, dacă dictatorul rus pășește pe teritoriul lor. De aici încolo poate să spună adio reuniunilor internașionale la care participa și socializa cu alți lideri politici.

Toate acestea s-au terminat, notează CNN.
Putin se va confrunta cu o dilemă anul acesta – să participe sau nu la summit-ul G20 de la Delhi. India, la fel ca SUA, nu este o țară care face parte din tratatul CPI, însă este dificil de prevăzut ce decizie va lua premierul Narendra Modi pus în fața presiunii internaționale. Mai exact, mandatul CPI îl pune pe dictatorul rus într-o situație de risc constant.

Astfel, lumea lui Putin pare că s-a micșorat de vinerea trecută și mai mult decât de la momentul declanșării invaziei sângeroase în Ucraina. În ciuda retoricii și propagandei Kremlinului, ego-ul dictatorului rus a fost lovit.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.