Home Actualitate Cîțu explică noile restricții după o săptămână

Cîțu explică noile restricții după o săptămână

by S. Z.
Premierul Florin Cîțu a explicat noile restricții după o săptămână de cand au fost adoptate.
Cîțu a spus că  noile reguli au fost luate pentru încetinirea răspândirii coronavirusului și pentru a permite accelerarea campaniei de vaccinare.
„Din păcate, de la finalul lunii februarie a început să crească nrumărul cazurilor COVID, al celor care au ajuns la ATI, al deceselor și al persoanelor care suna la 112”, a precizat șeful Guvernului. (…) Am aflat câteva lucruri diferite față de ce s-a întamplat anul trecut: persoanele ajung la ATI ajung într-o situație mult mai gravă. Se testează acasă. Multe persoane nu suna medicul de familie, nu-i iau medicația.(…)

Nu poți peste noapte să schimbi lucrurile, am cerut soluții ,ce putem să facem să încetinim răspândurea virusului și să accelerăm vaccinarea. Specialiștii au venit cu măsuri mult mai dure”, a declarat Cîțu, comentând că decizia la care s-a ajuns nu a fost una ușoară.
Sunt măsuri care ne ajută să putem accelera campania de vaccinare. (…) Ce aveam noi până la momentul ăsta nu mai oprea răspândirea coronavirusului. (…) Trebuie să avem puțină răbdare două luni de zile, martie si aprilie”, a declarat Cîțu.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.