In Sectorul 2 functioneaza, inca din 2011, Asociatia „Foișorul de foc – voluntariat şi parteneriat pentru viaţă”, un ONG care a infiintat „Divizia Civica Voluntara” (DCV), un corp de voluntari pregatiti, teoretic, pentru situatii de urgenta. In fapt, ONG-ul de casa al primarului Ontanu este una dintre cele mai bine finantate asociatii crescute la umbra unei primarii. Cu aspect de formatiune paramilitara, fondata si sustinuta de lideri ai UNPR, cu uniforme si masini de teren pregatite sa „intervina” oricand, DCV primeste anual girul institutiilor statului, intr-o sedinta solemna desfasurata – evident – in sediul Primariei Sectorului 2.

De la subprefectul Capitalei, generali din structurile de informatii (generalul Gheorghe Toma, profesor  la Academia Naţională de Informaţii, de exemplu), sefi ai Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, si pana la functionari ai primariei, toti legitimeaza periodic ONG-ul „militarizat” pastorit de Neculai Ontanu si UNPR.

Ca lucrurile sa fie clare inca de la inceput, organizatia a fost infiintata de catre presedintele fondator general (r) Constantin Apetroaie, fost expert pe probleme de analiza de intelligence în cadrul Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA), trecut in rezerva in 2010. Actual vicepresedinte UNPR Bucuresti, generalul Apetroaie si-a primit gradul de la presedintele Traian Basescu, odata cu trecerea in rezerva si intrarea in viata politica. In prezent, conducerea Diviziei Civice Voluntare este asigurata de Vasile Ciornei, un alt ofiter inaintat la gradul de general de Traian Basescu simultan cu trecerea in rezerva in 2009.

P1020529

Foarte interesant, lista numerosilor sponsori ai ONG-ului explica si resursele practic inepuizabile de care „Divizia Civica Voluntara” dispune: sedii spatioase, tehnica de ultima ora, masini de teren si orice alt fel de resurse, consumabile sau nu. Cu sase randuri de uniforme, inclusiv tinuta de parada a „garzii de onoare” (un costum ce imita, la limita legii, uniforma Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazu”), ONG-ul se bucura de sprijinul unor companii cu care locuitorii Sectorului 2 sunt foarte familiarizati. Supercom, Cris Garden Plaza, Geca Impex si ROMCo system sunt doar cateva dintre acestea.

Prima, Supercom, este compania care, incepand cu 1999, detine monopolul contractelor de salubritate din sector. Doar in 2011, in plina criza economica resimtita puternic de mediul de afaceri, Supercom a realizat o cifră de afaceri de 32,2 mil. euro si un profit net de 0,4 mil. euro. Fost senator PSD pentru o scurta perioada de timp, in 2008, patronul Supercom, Ilie Ciuclea, impartaseste optiunile politice ale generalului Ontanu, fiind unul dintre vicepresedintii activi ai UNPR Bucuresti.

Celebru pentru sumele exorbitante cheltuite cu flora locala, primarul Ontanu a sustinut firma Cris Garden Plaza – prin contractele atribuite de primarie, desigur – cu 50 de milioane de lei, fara TVA. Suma acopera o perioada de 4 ani si include serviciile de irigare a spatiilor verzi pe care compania sa obliga sa le presteze. Un episod din cursul anului 2012 se demonstreaza foarte relevant pentru modul in care primaria intelege sa colaboreze cu firma respectiva. In septembrie 2012, Administratia Domeniului Public Sector 2 a atribuit un contract de aprox 50 milioane lei (fara TVA) companiei Cris Garden Plaza prin licitatie deschisa, licitatie la care a participat, desigur, doar Cris Garden Plaza.

Geca Impex, un alt sponsor al „Diviziei Ontanu”, a obtinut in iunie 2012 un contract pentru intretinere, reamenajare, plantari in parcuri, scuaruri si platbande, prin negociere, fara anunt de participare. Caz mai rar intalnit, Primaria a explicat cum contractul a fost atribuit firmei Geca Impex (aprox. 1 milion lei fara TVA) prin negociere si nu licitatie, invocand „situatia de urgenta”. Desigur, firma respectiva a fost si singura care a inaintat Primariei o oferta. La finele lui 2013, in decembrie, Primaria Sectorului 2 a incheiat un nou acord cadru cu Geca Impex in valoare de 3.759.500 lei fara TVA pentru furnizarea si montarea de mobilier urban. Conform documentului, timp de 48 de luni, firma va furniza cosuri de gunoi, scrumiere, jardiniere, cismele, stalpi rutieri, rastele biciclete, mese de tenis, pergole etc.

Reabilitarea termica a blocurilor este, dupa cum insusi Primarul Ontanu recunoaste, principalul proiect al Sectorului. Atfel, inca de la demararea programului de izolare exterioara, Primaria Sectorului 2 a alocat sume importante care s-au dus catre un grup restrans de firme. Printre acestea se numara, desigur, si sponsorul ONG-ului „pentru situatii de urgenta”, compania ROMCo System, al carui obiect de activitate il reprezinta montarea de ferestre termopan. Doar in 2012, la licitatia de atribuire a contractului pentru 46 de blocuri insumand 6 loturi, ROMCo System a castigat contractele pentru 3 loturi in valoare de 3837766.76 lei, 4897435.98 lei si, respectiv, 3137115.06 lei.

loading...

3 COMENTARII

  1. Ma mir ca se mai leaga cineva de acest individ intangibil.Are putere mai mare decit presedintele tarii si se considera deasupra legii.Ar trebui intrebat si de ce protejeaza salile de jocuri mecanice? Ce interese are? Eu vorbesc in cunostinta de cauza fiindca din anul 2007 „marelle” Ontanu refuza sa demoleze o firma luminoasa instalata pe balconul meu fara acordul meu si fars respectarea autorizatiei.De ce nu respecta primarul Legea185/2013?
    Comportamentul acestui individ ca primar ridica multe semne d e intrebare.
    Pentru ca nu isi face treaba pentru care este platit dinimpozitul gras de la mine am fost nevoita sa promovez actiune in contencios administrativ pentru a fi obligat prin hotarire judecatoreasca sa isi indeplineasca obligatiile mentionate in Legea 185/2013.Asts este ontanu generalu.Nu cred ca s- a inventat inca un cuvint care sa-l poata defini.

  2. In continuare tin sa spun ca ontanu face audiente doar pe hirtie.In anul 2008 m-am inscris in audiente de 3 ori la ontanu.De fiecare data am asteptat cite 6 luni si ontanu nu tinea audiente.
    Desigur fiind infipt bine in functie din anul 2000 crede ca este urmasul lui Ceausescu .Cine mai poate in tara asta sa tina puterea 14 ani si mai mult? Si pe deasupra sa si manevreze banii nostri dups bunjl plac.Din cauza protectiei oferite salii de jocuri de la parterul blocului ontanu a facut in asa fel reabilitarea blocului incit balconul meu a ramas aproape nereabilitat.Lucrarile s-a facut doar pe linga firma luminoasa a ca zinoului(in prezent club gamble).Vad ca iubeste cu adevarat salile de jocuri de aceea este plin de ele peste tot.Asta
    ofera el tinerilor.La valoarea lui de general fara liceul militar si activitate militara zero ar trebui si sa mediteze putin asupra propriului eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.