Home Stiri principale Cioloș, interzis la TVR. Un interviu cu Dacian Cioloș la Viața Satului, programat după campanie

Cioloș, interzis la TVR. Un interviu cu Dacian Cioloș la Viața Satului, programat după campanie

by S. C.

Televiziunea Publică a decis să amâne difuzarea, duminică, a unui interviu acordat de premierul Dacian Cioloş .

Interviul acordat de premier pe 23 noiembrie ar fi trebuit să intre astăzi la Viața Satului, dar conducerea editorială a TVR s-a răzgândit și a anunțat că îl vor difuza fie în afara campaniei, fie în spațiul de emisie campaniei PNL.

Comunicatul TVR

„Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naște din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că Premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie – și ar fi incorect; imaginea Premierului apare atât pe afișele cât și în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR. Un alt motiv este faptul că în interviul acordat nu există știri la zi sau comunicări importante și urgente, care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală.”, se arată în comunicatul TVR.

Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloș emisiunii Viața Satului.

Un alt motiv este faptul că în interviul acordat nu există știri la zi sau comunicări importante și urgente, care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală. Nu în ultimul rând, adaugăm că Premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanțul unui an de guvernare.

Emisiunile electorale la TVR se desfășoară pe spații bine definite, respectând toate legile și regulile de desfășurare – Legea nr. 208 din 2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și Decizia nr. 592 a Consiliului Național al Audiovizualului. Spațiile destinate partidelor au fost anunțate din timp, împărțirea timpilor de antenă fiind discutată cu acestea iar ordinea a fost trasă la sorți și comunicată.

Faptul că anunțăm această reprogramare acum, nu face decât să confirme că a fost o decizie luată după analizarea tuturor aspectelor și pe care ne-o asumăm în primul rând în fața publicului nostru.

Și pentru ca informația să circule mai repede, în cazul în care prin discuții cu reprezentanții Premierului se va considera util, ne manifestăm disponibilitatea de a difuza emisiunea pe TVR+ (în mediul on line) înaintea difuzării pe TVR 1. Tot în scopul echilibrului dorit, vom propune PNL (partid care este asociat și reprezentat de imaginea Premierului Cioloș) să folosească spațiul electoral care i se cuvine prin distribuția mai sus amintită, și pentru a difuza interviul premierului, sau părți considerate importante din acesta., se arata în comunicatul TVR

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.