Premierul Dacian Cioloş  va avea un nou consilier de stat pentru afaceri europene la Cancelaria Guvernului.Acesta va fi politologul Cristian Ghinea, președintele Centrului Român de Politici Europene.”Premierul Dacian Cioloș mi-a propus să fiu consilier de stat pentru afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Am acceptat și voi începe activitatea acolo în curînd. Premierul are o abordare interesantă despre cum ar trebui să lucreze ministerele, grupate tematic și, deocamdată, pot spune că atribuțiile mele vor fi în zona de urmărire a rolului României în UE și implementare a reformelor care decurg din acest rol. A fost o decizie greu de luat”, scrie Ghinea în Dilema Veche.

„Eu schimb un loc de muncă unde o ședință arată cam așa: unul stă cu picioare pe birou, unul vorbește în timp ce pedalează pe bicicleta eliptică care altfel e pe post de cuier și altcineva încearcă să se facă ascultat cît scrie la tablă idei. Merg într-o instituție unde se poartă cravată (am negociat la nivel înalt: nu voi purta) și unde SPP-iștii te salută la colț cu ‘Să trăiți!'”,  scrie Ghinea

Cristian Ghinea a declarat în Dilema Veche că a participat deja la ședința informală de Guvern de sîmbătă.

„Cînd Dacian Cioloș, cu care am lucrat la reforma Politicii Agricole Comune, îți cere ceva, nu refuzi. Pentru un think-tanker e un traseu banal în Vest: oameni care ajung în poziții înalte se uită în jur și caută idei. Omologii mei din țările UE au în CV stagii în poziții de adviseri în guvernele lor, o iau ca pe un semn de normalitate”

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.