Home Mancare Ciocănele de pui cu ierburi mediteraneene şi-un şpriţ de vară

Ciocănele de pui cu ierburi mediteraneene şi-un şpriţ de vară

by Ioana Popescu

Din poză cu siguranţă vi se pare complicat, dar se face în doi timpi şi trei mişcări.

Luaţi o caserolă de ciocănele de pui, pe care le spălaţi şi le presăraţi cu un mix de verdeţuri mediteraneene (oregano, rozmarin, busuioc, tarhon), sare şi piper.

Le aşezaţi în tava de Jena, iar printre ele aruncaţi vreo doi cartofi, jumate de dovlecel, tăiaţi cubuleţe, 1-2 morcovi tăiaţi rondele şi, bineînţeles, 5-6 căţei de usturoi.

Stropiţi cu un pahar de vin alb sau bere, după preferinţă, ca să se frăgezească puiul, jumate de cană de apă şi 2 linguri ulei de măsline.

Acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi băgaţi la cuptor 45 de minute; acum e momentul să scoateţi folia dacă vreţi să capete puţină crustă crocantă.

După încă 15 minute chiar e gata şi se asortează perfect cu un vin alb demisec, în genul “şpriţului de vară” al celor de la Sarmalele Reci:

https://www.youtube.com/watch?v=ip5QrTH3e3Y

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.