Home Actualitate Cine este prietenul lui Victor Ponta, fostul premier georgian Irakli Garibashvili, partener în fundație

Cine este prietenul lui Victor Ponta, fostul premier georgian Irakli Garibashvili, partener în fundație

by S. C.

Pe lista fundației lui Victor Ponta, Black Sea Regional Projects 2020 (BSRP), apar foști miniștri, dar și  fostul premier georgian Irakli Garibashvili.

Iata cine este de fapt fostul premier georgian, prietenul lui Victor Ponta.

Potrivit paginaderusia.ro din 20 iulie 2015,  în faţa clădirii Cancelariei de Stat din Tbilisi a avut loc un miting al jurnalistilor și activiștilor ONG care au acuzat guvernul georgian condus la acea dată de Irakli Garibashvili de „capitulare în fața Rusiei” și „incapacitatea de a rezista anexarii târâtoare a teritoriilor georgiene”.

Protestatarii se refereau la evoluțiile de la frontiera Osetiei de Sud, unde grănicerii ruși au mutat granița cu câteva sute in adancimea teritoriului georgian.
Protestele in fața Cancelariei de Stat de la Tbilisi sunt rare.

Participanții au cerut încetarea tuturor negocierilor cu Federația Rusă, pe care o acuza de „anexarea taratoare” a teritoriului georgian.
Premierul georgian Irakli Garibashvili i-a numit pe protestatari „haimanale”, îndemnând cetățenii „să nu cedeze în fața provocărilor marionetelor lui Saakașvili”.

In noiembrie 2015, Victor Ponta a fost într-o  vizită secretă în Georgia unde s-a întâlnit cu premierul Irakli Garibashvili.

Ponta nu a vorbit despre aceasta vizită, dar ea a fost dezvaluită pe Facebook de Irakli Garibashvili.
In comentariul care însoțeste imaginile, premierul Georgiei precizează că vizita lui Victor Ponta a fost una privată. „Intâlnirea a avut loc într-o atmosfera caldă, prietenoasă. Părțile au discutat perspectivele îmbunătățirii relațiilor între cele două țări”.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.