Certificatul de cazier judiciar se va elibera și electronic. Legea a fost adoptată pe 7 decembrie de Camera Deputaților, cu 250 de voturi „pentru”, și promulgată ieri de președintele Iohannis. Certificatul de cazier judiciar este valabil 6 luni de la data eliberării.

Problema este că această lege nu va intra în vigoare imediat, deoarece autoritățile nu sunt pregătite. Temenul pe care legea îl dă pentru intrarea n vigoare este de șase luni, timp în care, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării, vor fi stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar.

„La solicitareapersoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip, certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice”, se menționează în lege.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.