Se întâmplă în Brazilia unde duminică aproape 136 de milioane de alegători sunt chemaţi la urne în cadrul alegerilor prezidenţiale şi legislative din Brazilia.

Cel mai interesant şi urmărit scrutin este cel în urma căruia va fi desemnat succesorul – sau succesoarea – preşedintelui Luiz Inacio Lula da Silva.

Candidata Partidului Muncitorilor, Dilma Roussef, fosta şefă de cabinet a lui Lula, este dată drept marea favorită a scrutinului, unii prezicând chiar o victorie din primul tur. Dima Roussef profită astfel din plin de popularitatea uriaşă de care mai beneficiază şi astazi preşedintele Lula după două mandate în fruntea gigantului sud-american, relevă RFI:

Mulţi preşedinti trebuie că se întreabă, invidioşi, „dar cum şi ce o fi făcut Lula?” ca să rămână atât de popular printre ai săi. Astăzi, 80 la sută din populaţia ţării îl apreciază, 4 brazilieni din 5 regretă că Lula părăseşte forţat fotoliul prezidenţial – nu are voie mai mult de două mandate.

Preşedintele american Barack Obama, ridicat şi el în slăvi la un moment dat, spunea că „Lula este politicianul cel mai popular de pe Pământ”. Cert este că rareori un lider al unei ţări mari şi-a părăsit postul cu aşa o popularitate

Probabila câştigătoare a scrutinului de duminică, Dilma Rousseff, este originară din Bulgaria, mai exact tatăl ei a emigrat de acolo spre America de sud unde a făcut avere. Nu-i deci de mirare că de cealaltă parte a Dunării mediile de informare braziliene se agită de câteva zile încoace, după cum transmite corespondentul RFI la Sofia, Petio Petkov.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.