Medicii din Spitalul Militar din Belgia au declarat pentru romanialibera.ro că cei opt pacienți răniți în incendiul din Colectiv care au fost transferați în unitatea medicală de la Bruxelles au fost infectați cu bacterii intraspitalicești în România.

Cei opt pacienți au fost aduși la Bruxelles în data de 7 noimebrie, după ce fuseseră tratați aproximativ zece zile în spitalele din România.

Răniții care au ajuns la Bruxelles cu infecții intraspitalicești provin de la Spitalul Militar Central ”Carol Davila” din București.

În urmă cu câteva zile, un medic de la Spitalul de Arși a explicat că problema bacteriilor intraspitalicești este una serioasă în România, sugerând că trei dintre pacienții din Colectiv internați în această unitate medicală și-au pierdut viața din cauza acestor infecții.

La noi, majoritatea au murit cu infecție cu diverși germeni, dintre care cel mai agresiv este piocianicul. Vorbesc cu certitudine despre Spitalul de Arși, dar știu de la colegi de la alte spitale că situația este asemănătoare. Oamenii mor pentru că acești germeni intraspitalicești sunt foarte agresivi și rezistenți. Iar bacteriile devin imune pentru că, în spitale se folosesc în exces antibiotice”, a explicat medicul.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.