Home Lifestyle Ceaiul consumat în exces poate avea efecte negative asupra sănătății

Ceaiul consumat în exces poate avea efecte negative asupra sănătății

by Ioana Popescu

Deși se crede că a bea ceai este un lucru benefic pentru sănătate, iată că și aici sunt reguli de respectat. Un expert în nutriţie a explicat la ce riscuri ne expunem sănătatea atunci când consumăm ceai în exces.

Nutriționistul ucrainean, Svetlana Fus, avertizează că ceaiul consumat în exces ne poate expune sănătatea la mai multe riscuri, chiar dacă această băutură pare aparent inofensivă, ea poate cauza probleme serioase unui om perfect sănătos.

Într-o postare pe Facebook, Fus ne avertizează că ceaiul preparat într-o concentrație foarte puternică și consumat des, la micul dejun, la prânz și la cină, poate duce la tulburări de somn și anxietate, deoarece cresc nivelul de adrenalină, cofeină și cortizol din sânge.

În plus, consumul excesiv de ceai poate provoca dureri de cap, greață și arsuri la stomac și poate reduce absorbția de fier și de calciu în organism.

Deosebit de nocivă este infuzia veche de ceai, ea crește concentrația de guanină, care în cantități mari devine toxică.

Această substanță afectează negativ starea sistemelor nervos și cardiovascular, a tractului gastro-intestinal, crește tensiunea arterială și accelerează ritmul cardiac.

Ceaiul prea cald sau chiar fierbinte poate duce la o deteriorare cronică termică a membranei mucoase și poate provoca boli ale cavității bucale și ale esofagului.

Temperatura ideală pentru consumul de ceai este de până la 60 de grade.

Nu este indicat să bem în fiecare zi același tip de ceai, trebuie să alternăm. Cele mai indicate sunt ceaiurile de fructe.

Pentru a beneficia de toate efectele pozitive ale ceaiului, respectaţi timpii de infuzare de pe ambalaje şi temperatura apei, care nu trebuie să depăşească 95 de grade, atunci când facem infuzia. Ceaiul roşu este singurul care poate fi lăsat la infuzat oricât de mult ne-am dori./vdraguta

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.