Intr-un raspuns acordat in exclusivitate pentru DCnews.ro, Ministerul Finantelor Publice ofera o serie de informatii despre cariera universitara a doamnei ministru Ioana Petrescu. Astfel, in comunicatul formulat de minister, se arata ca ministrul Petrescu ar fi detinut gradul de „teaching fellow” la Harvard University, avand echivalentul romanesc de „asistent indrumator”.

„Doamna Ioana Petrescu a deţinut gradul de ‘teaching fellow’ la Harvard University, care, în sistemul de învăţământ românesc, ar avea ca şi corespondent relativ gradul de asistent îndrumător se arata in raspunsul oferit de Ministerul Finantelor Publice jurnalistilor de la DCnews.

Cu toate acestea, oficialii Ministerului par sa nu fie foarte familiarizati cu realitatea legislativa din Romania, in conditiile in care gradul didactic la care se face referire, „asistent indrumator”, nu exista.

Conform Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011, Capitolul II, Sectiunea a 2-a, art. 301 privind Ocuparea funcţiilor didactice şi a posturilor didactice Statutul personalului didactic şi de cercetare din învăţământul superior, gradele didactice existente in sistemul romanesc de invatamant superior sunt asistent, lector/sef de lucrari, conferentiar si profesor.

Conditiile pentru ocuparea postului de asistent universitar, conform aceluiasi act normativ, sunt obţinerea statutului de student-doctorand sau deţinerea diplomei de doctor, precum şi îndeplinirea standardelor de ocupare a posturilor didactice, specifice funcţiei, aprobate de senatul universitar, fără impunerea unor condiţii de vechime, conform legii.

De asemenea, o persoană care nu a obţinut o diplomă de doctor nu poate ocupa funcţia de asistent universitar într-o anumită instituţie de învăţământ superior pentru o perioadă cumulată mai mare de 5 ani. La împlinirea acestui termen, contractul de muncă al persoanei în cauză încetează de drept.

loading...

3 COMENTARII

  1. O fi un Funeriu cu fusta, aceasta doamna ? Asa pare ! Nu se stie ce scoli a terminat in Romania, ce diplome a obtinut aici, dar „se stie” doar ce a facut in afara Romaniei. In ce pepiniera cresc acesti „intelectuali”? ;unul cu pixelul albastru si celalat cu usturoiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.