Home Actualitate CCR va dezbate lunea viitoare sesizarea împotriva desemnării ca premier a lui Ludovic Orban  în aceeași zi cu ședința Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban 2

CCR va dezbate lunea viitoare sesizarea împotriva desemnării ca premier a lui Ludovic Orban  în aceeași zi cu ședința Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban 2

by S. C.

Curtea Constituțională va dezbate luni, 24 februarie, sesizarea depusă de președinții Parlamentului, Marcel Ciolacu și Titus Corlățean, împotriva desemnării pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier.

Dezbaterea de la CCR va avea loc în aceeași zi în care este programat în plenul reunit al Parlamentului votul de învestitură al Guvernului Orban 2.

De luni, 10 februarie, odată cu transmiterea de către Ludovic Orban a solicitării de învestitură la Parlament, a început să curgă termenul constituțional de 60 de zile în care președintele poate dizolva Legislativul dacă acesta respinge două solicitări de învestire a unui guvern.

Președintele Klaus Iohannis a arătat în punctul de vedere transmis CCR că nu există niciun blocaj instituțional în urma nominalizării pentru a doua oară a lui Ludovic Orban ca prim-ministru.

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.