Pacienta care a ars în sala de operații a spitalului Floreasca a decedat, după câteva zile de chin. Potrivit angajaților spitalului, femeia a ars pe masa de operație, iar flacăra s-a extins foarte repede din zonele lombare și toracică spre capul acesteia.

Mircea Beuran susține că nu s-a dorit mușamalizarea cazului, iar astfel de situații nu sunt singulare în chirurgie, spune medicul.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății transmite că datele despre ancheta de la Spitalul Floreasca vor fi comunicate la finalul controlului și asigură că nu se va „temporiza mersul anchetei”.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu prezintă, pe pagina sa de Facebook, noi mărturii privind cazul femeii care a luat foc într-o sală de operații de la Spitalul Floreasca. Ungureanu anunță că luni, la ora 10:00, va depune o sesizare penală în acest caz, la Parchetul General.

„Îngrijitoare: „În timp ce se desfășura intervenția chirurgicală în Sala 1 am observat-o pe colega mea că întră în sala de operație, am urmat-o crezând că are nevoie de ajutor. Am auzit țipete, strigându-se: FOC! VENIȚI CU APĂ! Colega mea a luat un lighean, iar eu am luat o găleată cu apă din filtru. În timp ce mă îndreptam spre sală, brancardierul mi-a luat găleata din mână, ducându-se el în sala 1.”

Brancardier: „Am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine. Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toată lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operație, FUMEGA.”

Angajat secția Anestezie: “În timpul pregătirii montării cateterului, unul dintre medicii chirurgi a strigat: foc. A încercat să stingă focul, moment în care medicul anestezist era la capul pacientei ca sa nu se detubeze, iar eu am tras de câteva câmpuri de sub pacientă – ca focul să nu ajungă la capul pacientei. ”

Asistent medical: “La sosirea în sala de operație medicul ne-a informat că pacienta este polialergică, lucru menționat și în foaia de observație și că dorește alcool alb, adică Skinman Soft Protect.

Dup ce le-am dat pe masă cele necesare intervenției, inclusiv soluția cerută, medicii au efectuat câmpul operator și au așezat câmpurile sterile. La un moment dat, după ce au început intervenția, unul dintre medici a sesizat miros de ars, moment în care echipa operatorie a început să miște câmpurile pentru a găsi sursa de foc și a o stinge.

În momentul în care medicul a îndepărtat câmpul de pe pacientă, flacăra s-a extins cu repeziciune din zonele lombară și toracică către capul pacientei, unde era aparatul de anestezie în funcțiune. Văzând flacăra am luat un alt câmp și am încercat să sting focul. Am auzit mai multe persoane strigând să aducem apă sau ser să stingem focul. Medicul a luat câmpul și a continuat să stingă focul. S-au îndepărtat câmpurile arse de pe pacientă și a fost chemat în sală medicul chirurg plastician de gardă care a evaluat starea pacientei.”, se arată pe pagina de Facebook a lui Emanuel Ungureanu.
 
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.