Ambasadorul Norvegiei la București a discutat vineri cu conducerea ministerului Afacerilor Externe despre cazul lui familiei Botnariu din Norvegia, care a rămas fără cei cinci copii, potrivit unui  comunicat de presă al MAE.

„La 8 ianuarie 2015 a avut loc o nouă discuţie, la conducerea MAE, cu ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, Tove Bruvik Westberg, în cadrul căreia a fost reiterată de ambele părţi importanţa unei cooperări susţinute în cazul familiei Bodnariu. Întâlnirea urmează unor demersuri susţinute întreprinse anterior de MAE, inclusiv unor corespondenţe şi discuţii la nivelul conducerii ministerelor afacerilor externe din cele două ţări”, se spune în comunicat.

Și ambasadorul României la Oslo va avea săptămâna viitoare o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului norvegian al Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii Sociale.

”Totodată, MAE, prin misiunea diplomatică de la Oslo, a acţionat în sensul materializării iniţiativei de organizare a unei vizite la nivel parlamentar în Regatul Norvegiei. Este de aşteptat ca această vizită să aibă loc în perioada imediat următoare. La rândul său, ambasadorul României în Regatul Norvegiei va avea o discuţie cu reprezentanţii Ministerului norvegian al Copiilor,
Egalităţii şi Incluziunii Sociale la 13 ianuarie 2016”, mai informează MAE.

Soții Marius și Ruth Bodnariu au rămas fără cei cinci copii ai lor, după ce Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia i-au luat abuziv pe minori din familie, pe motiv că aceștia primesc corecții fizice de la părinți. De asemenea, părinții sunt suspectați de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.