Home Actualitate Care este propunerea României la premiile Oscar 2016

Care este propunerea României la premiile Oscar 2016

by Ana Barb

14 pelicule au fost considerate eligibile în acest an pentru a deveni propunerea Romaniei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film strain” a premiilor Oscar 2016.

Lungmetrajul „Aferim!”, de Radu Jude, a câștigat și este propunerea Romaniei pentru categoria „cel mai bun film intr-o limba straina alta decat engleza” a premiilor Oscar 2016, informeaza Mediafax

AFERIM_photo_credit_Adi_Marineci_(3)

In afara de „Aferim!”, in aceasta cursa au intrat „Cel ales”, de Cristian Comeaga, „Quod Erat demonstrandum”, de Andrei Gruzsniczki, „Poarta alba”, de Nicolae Margineanu, „Ana”, de Alexa Visarion, „De ce eu?”, de Tudor Giurgiu, „Live”, de Vlad Paunescu, „Comoara”, de Corneliu Porumboiu, „Carmen”, de Doru Nitescu, „Doar cu buletinul la Paris”, de Serban Marinescu, „Terapie pentru crima”, de Cristian Vasilescu, „Cuscrii”, de Radu Potcoava, „Alt Love Building”, de Iulia Rugina, si „Fata cu ochii verzi”, de Mihai Mihaiescu.

„Aferim!” – pentru care Radu Jude a primit trofeul Ursul de Argint pentru cea mai buna regie la Festivalul de la Berlin 2015 – este un film istoric a carui actiune are loc in Tara Romaneasca a inceputului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu), cauta un rob fugar (Cuzin Toma). Din distributie mai fac parte Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc si Alexandru Bindea.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.