Moartea celui mai mare dramaturg român, I.L. Caragiale e încă învăluită în mister. Regretatul istoric literar Alexandru Piru a susținut, în cadrul unei întâlniri cu cititorii în Aula Universității Craiova, că dramaturgul a murit ”făcând amor cu  pianista Cella Delavrancea, fiica prietenului său,Barbu Ștefănescu Delavrancea”.

Alexandru Piru a spus că are informația chiar de la George Călinescu, al cărui asistent a fost. Când, foarte tânără fiind, Cella Delavrancea susținea turnee pianistice în Germania, Caragiale, de vârstă apropiată a tatălui ei, o însoțea, la cererea părintelui fetei, spre a o feri de întâmplări nefericite.

Înnoptând  în diverse hoteluri, între cei doi s-a legat o idilă sfârșită până la urmă tragic.  Dramaturgul, despre care se spune că ”n-a iertat-o nici pe Veronica Micle”, iubita poetului Eminescu, a rămas faimos nu doar prin opera sa nemuritoare. Caragiale a murit în 1912, pe 9 iunie, la Berlin, făcând stop cardiac, iar Cella Delavrancea, care avea atunci 25 de ani (născută pe 15 decembrie 1887)  a trăit până-n zilele noastre (9 august 1991),  atingând oficial 104 ani.

Sursa- ampress.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.