Home Arta Cannes 2023: Filme interesante la Festivalul de anul acesta

Cannes 2023: Filme interesante la Festivalul de anul acesta

by Ana Barb

Festivalul de Film de la Cannes începe marți și, fără îndoială, cel mai așteptat film este „Killers of the Flower Moon”, ultimul film al lui Martin Scorsese, pe care îl va prezenta la festival de la „After Hours” în 1986. (A câștigat cel mai bun film al festivalului). -premiu pentru regizor în acel an.

Dar nu este deloc prima apariție a lui Scorsese la Cannes din 1986. Pentru început, el a fost președintele juriului în 1998. Dar a fost și o prezență obișnuită,  făcând ceea ce face în întreaga lume: susținând dragostea pentru cinema și creșterea gradului de conștientizare a filmelor pe care le prețuiește.

„Killers of the Flower Moon” nu concurează, dar prezența lui Scorsese este importantă, indiferent ce regizor  va câștiga Palme d’Or.

Apropo de prezențe impunătoare: Festivalul va prezenta o nouă piesă de 20 de minute a lui Jean-Luc Godard, care a murit anul trecut. Catalogul festivalului îl numește „Trailer of the Film That Will Never Exist: ‘Phony Wars’”. Chiar dacă are o durată  scurtă, promite să fie mai plin de idei decât orice alt film care este proiectat.

Indiana Jones se va întoarce în Croisette cu „Indiana Jones and the Dial of Destiny”, regizat de James Mangold, care este primul regizor non-Spielberg care a făcut un film în această serie. Sperăm că „Dial of Destiny” este suficient de bun pentru a merita o primire entuziastă.

Cine concurează pentru Palme d’Or?

În competiția din acest an sunt 21 de filme, iar ca record este faptul că  o treime dintre ele sunt regizate de femei, inclusiv câțiva obișnuiți de la Cannes, precum Jessica Hausner (aici cu „Club Zero”), Alice Rohrwacher (cu „La Chimera”), Catherine Breillat (cu „Last Summer”) și Justine Triet (cu „Anatomy of a Fall”).

Todd Haynes va fi aici cu „May December”, cu Natalie Portman și Julianne Moore în rolurile principale.

Toți realizatorii de film menționați până acum vor concura pentru a câștiga primul lor Palme, dar câștigători din trecut precum Hirokazu Kore-eda (cu „Monster”), Nuri Bilge Ceylan (cu „About Dry Grasses”), Nanni Moretti (cu „A Brighter”) Maine”), iar Wim Wenders (cu „Perfect Days”) se luptă pentru a câștiga încă un premiu. Ken Loach, cu „The Old Oak”, ar putea fi, teoretic, prima persoană care a câștigat vreodată un al treilea.

Foto- Catherine Deneuve în afișul festivalului de anul acesta

Sursa-

Ben Kenigsberg

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.