Home Turism Caniculă în Grecia: Maxime de 45 de grade şi risc de incendii

Caniculă în Grecia: Maxime de 45 de grade şi risc de incendii

by I. B.

Meteorologii avertizează că Grecia va fi afectată de un val de căldură cu temperaturi extreme în zilele următoare, care ar avea și posibile efecte semnificative asupra sănătății.

Caniculă severă în Grecia

A fost emis nivelul de pericol 3 cu temperaturi extreme, care au efecte semnificative asupra sănătății, valabil pentru data de 13 iulie pentru Atena și pentru 14 iulie pentru Atena, Salonic și Larisa, scrie postsen.com.

De asemenea, în Salonic și Larisa este așteptat gradul de pericol 2 cu temperaturi extrem de ridicate, iar în Patras nivelul de pericol 1 cu temperaturi foarte ridicate.

Vineri, nivelul de risc 2 cu temperaturi extrem de ridicate va fi la Patra și temperaturi foarte ridicate (nivel 1) la Ioannina.

În plus, în următoarele zile este de așteptat o creștere semnificativă a inflamabilității combustibililor forestieri din cauza prevalenței treptate a condițiilor foarte calde și uscate. În aceste condiții meteorologice de incendiu (vreme caldă și uscată), combustibilii pădurii elimină umiditatea, se usucă și în cele din urmă facilitează declanșarea și răspândirea incendiului.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.