Home international Cancelarul Olaf Scholz solicită statelor UE să își sporească livrările de arme către Ucrain

Cancelarul Olaf Scholz solicită statelor UE să își sporească livrările de arme către Ucrain

by George Avram

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat la începutul acestei săptămâni că majoritatea țărilor din Uniunea Europeană nu livrează suficiente arme Ucrainei pentru a o ajuta să lupte împotriva unei invazii rusești, lansând un apel la aliați să își intensifice eforturile, informează Reuters.

În condițiile în care asistența militară americană pentru Ucraina este blocată în Congresul SUA, Scholz a insistat asupra necesității ca Europa să se intensifice, repetând mantra sa că guvernul german va sprijini Kievul atât timp cât va fi necesar.

Germania însăși a fost foarte criticată în primele luni de la invazia Rusiei pentru că nu a reușit să se implice și să ofere Kievului conducerea și sprijinul militar pe care se aștepta de la una dintre marile puteri europene.

Cu toate acestea, acum este unul dintre principalii furnizori atât de arme, cât și de ajutor financiar. La sfârșitul anului trecut, Berlinul a fost de acord să dubleze ajutorul militar acordat Ucrainei în 2024 până la 8 miliarde de euro.

“Oricât de semnificativă ar fi contribuția germană, aceasta nu va fi suficientă pentru a asigura securitatea Ucrainei pe termen lung”, a declarat Scholz la o conferință de presă la Berlin.

“Prin urmare, fac apel la aliații din Uniunea Europeană să își consolideze eforturile în ceea ce privește Ucraina. Livrările de arme planificate pentru Ucraina de către majoritatea statelor membre ale UE nu sunt suficiente”, a adăugat el.

Scholz a declarat că Berlinul a cerut UE să verifice cu fiecare stat membru în parte ce livrări plănuiesc, deoarece nu toate poate sunt cunoscute.

foto – European Union

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.