Este o mare moda sa fi politician si totodata patriot. Sa introduci mesajul patriotic in arsenalul electoral. Si sa incerci sa castigi voturi gadiland sentimentele nationale ale cetatenilor. Si resentimentele lor fata de fenomenele antinationale care le marcheaza viata. Concursul de patriotism este o mare mizerie. Care atinge apogeul in a doua parte a anului de gratie 2016.

Pana si partidul lui Nicusor Dan, un produs al unor ONG-uri cu profil, in general, antinational, cu orientare globalista, a inceput sa dea semnale din ce in ce mai insistente, in sensul ocuparii unui teren electoral prin exploatarea sentimentelor patriotice ale romanilor. Asa ceva este strigator la cer. Sa ne intelegem bine, eu niciodata nu l-am acuzat pe George Soros pentru ceea ce face. Spre deosebire de multi altii. Dar este o realitate. Sistemul mondial de fundatii pe care acesta l-a creat si il teleghideaza, si in special reteaua de ONG-uri din Europa de Est, a inceput bine, prin a combate nationalismul extremist care vicia societatea la inceputul anilor 90, si a sfarsit prost, prin promovarea ostentativa a globalismului in dauna politicilor nationale. Iar globalismul in Europa de Est, inseamna, asa cum s-a vazut, intrarea ostentativa a multinationalelor intr-o lupta si intr-o concurenta nimicitoare pentru industriile autohtone, acapararea violenta a pietelor de desfacere, adjudecarea, la preturi umilitor de mici, a resurselor si a fortei de munca si pervertirea intregului sistem educativ. Ca sa nu mai vorbesc de un complex intreg de mesaje si actiuni care, in Romania cel putin, lezeaza Biserica noastra ortodoxa.

Aceste fundatii Soros, care au acordat numeroase burse unor tineri inzestrati si unor jurnalisti, care au sustinut un timp, mai ales in anii ‘90, in mod viguros, presa independenta, astazi, ataca pe toate caile, la temelii, orice tentativa de a recladi statul national roman. Asa se explica de ce George Soros si fundatiile controlate de acesta in Romania se afla intr-o conexiune perversa cu guvernul Ciolos si cu politicile pe care acesta le promoveaza.

Ca sa incerc o analogie, voi reaminti ca si Alianta Civica a anilor ‘90 a fost buna si si-a indeplinit un rol istoric pozitiv atata timp cat nu a intrat in politica. Din momentul in care membri marcanti ai Aliantei Civice au ajuns in Executiv, credibilitatea Aliantei Civice s-a prabusit, iar societatea civila din Romania a intrat in colaps. La fel se va intampla, inevitabil, si cu asaltul retelei Soros din Romania asupra puterii executive si, mai nou, asupra puterii legislative prin intermediul partidului controlat de ea si intitulat, in mod abject, Uniunea Salvati Romania.

Asistam astazi, cum am asistat si ieri, la un adevarat exercitiu de front. Prin mesaje extrem de dure, de agresive, sunt manipulati mii de oameni, in special tineri, pe retele de socializare, utilizand, in mod cinic, drept pretext drama familiei Gigina. In realitate, antrenamentul este facut pentru a intari puterea si capacitatea de lupta a unui nou partid politic, care se pretinde anti-sistem, dar care vrea sa intre in sistem, pe calea alegerilor parlamentare, pentru a exercita un control asupra lui. Ei bine, pana si acest partid, esentialmente antinational, a inceput sa lanseze ostentativ mesaje de tip patriotic.

Am utilizat acest exemplu extrem, pentru a ma face mai bine inteles atunci cand acuz PSD, si in special pe Liviu Dragnea, de demagogie si populism, atunci cand, in Parlamentul Romaniei, si-a prezentat discursul scris prin care, vezi Doamne, a raspuns spontan raportului prezentat de premierul Ciolos. Acest discurs scris a fost impanat de expresii si termeni care au semnalizat opiniei publice faptul ca PSD a devenit un partid al marilor patrioti, care sustine intru totul si in mod hotarat cele mai inalte idealuri nationale. Brusc si peste noapte!

Ma astept ca si PNL sa faca la fel. Desi, in cazul PNL, pana la un punct, ar fi acceptabil. Pentru ca – nu-i asa? – tot eu am afirmat, in repetate randuri, ca PNL isi pierde sustinerea electorala intrucat si-a pierdut substanta liberala, dar si substanta nationala. Pe care, iata, o aduna de pe jos, in mare viteza, socialistii. Iar PNL nu poate recupera ceea ce a pierdut decat tot in stil demagogic. Cel putin atata timp cat sustine Guvernul Ciolos, care este un guvern Soros binecuvantat  de Bruxelles si in special de Germania. Pentru ca interesele Germaniei converg, cel putin pentru moment, cu interesele lui Soros. In timp ce marile puteri europene, in frunte cu Germania, isi intaresc caracterul national, ele forteaza statele de la periferie sa se deznationalizeze si sa se globalizeze, pentru ca resursele acestora sa poata fi stoarse cat mai eficient de cei puternici.

Pe acest fond, a scos capul si Partidul Romania Unita, puternic pompat, un timp, pana cand s-a umflat prea  tare, de catre PSD. Si acest partid a intrat in competitie incalecand tot vehiculul nationalist.

Daca le iei si le scuturi bine, nu mai ramane aproape nimic cu adevarat patriotic in substanta acestor partide. Patriotismul, altul decat cel de parada, altul decat cel demagogic si pur electoral, inseamna nu sa faci declaratii sforaitoare despre tara si despre interesul national, cum, mult timp, a facut Gabriel Oprea si UNPR incercand sa confiste nationalismul si patriotismul, ci inseamna sa faci sau macar sa incerci sa faci cu adevarat ceva pentru recuperarea valorilor fundamentale ale natiunii romane.

Cum ar putea fi patriotice partidele mari care pana acum, alternandu-se la putere, au deznationalizat intreaga economie, au oferit-o, la pret de fier vechi sau de teren parjolit, pe tava capitalului strain, au cedat resursele acestei tari si utilitatile si forat de munca? Si cum ar putea fi, poate cu o singura exceptie, credibile partidele mici lansate in concursul de patriotism, care sunt emanatia partidelor mari de care vorbeam inainte sau a ceea ce numim “sistem”? Un sistem si el parte a acestei operatiuni care saraceste, in plan material si uman, Romania si care ii umileste pe romani.

Exceptia ar putea fi, si sunt toate semnalele ca e, Alianta Noastra Romania. O miscare politica in care nu am identificat, pana in acest moment, nici mimetism, nici duplicitate, nici fals in declaratii si deloc complicitate la deznationalizarea Romaniei.

sursa-corectnews.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.