Doi parlamentari ai Puterii, senatorul PC Ilie Nastase si deputatul PSD Madalin Voicu au sesizat procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cerand ca institutiile sa confirme sau sa infirme „dezvaluirile” prezentate de moderatorul de la B1tv.

Fostul tenismen Ilie Nastase, devenit senator al Partidului Conservator, a declarat, la iesirea de la Parchetul de pe langa ICCJ, ca că Robert Turcescu ar putea fi şi „un impostor”, susţinând că livretul militar pe care jurnalistul l-a prezentat nu seamnănă cu cel pe care el îl detine.

Deputatul social-democrat Madalin Voicu a precizat ca documentul depus la Parchet nu este o plangere penala, ci doar o sesizare prin care solicita aflarea adevarului.

„Problema pe care am încercat să o lămurim era să avem certitudinea că, indiferent de persoană, lucrurile astea nu lezează siguranţa statului”, a aratat deputatul.

Parlamentarul PSD a adăugat că sesizarea a fost semnată de „senatorul Ilie Năstase şi deputatul Mădălin Voicu”.

Marti, Robert Turcescu a declarat pentru Romania TV ca isi doreste sa spuna mai multe si sa prezinte documentele pe care le detine in fata autoritatilor competente. In plus, jurnalistul a repetat ca vrea sa ajunga in fata „unui judecator drept”.

„Eu, Robert Turcescu, sunt în situaţia de faţă în momentul în care vreau să ajung în faţa unui judecător drept. Un om care să spună asta da, asta nu. El să decidă, nu eu sunt cel care decide în momentul de faţă ce am făcut, ce nu am făcut. Sigur că opinia publică este liberă în momentul de faţă să se împartă. Nu fug de nimic, m-aţi găsit acasă, am stat de vorbă. Nu vreau nici să comentez eu ce se scrie în documentele respective, ce nu se scrie. E nevoie, din punctul meu de vedere, de judecători drepţi”, a declarat Robert Turcescu.

In conditiile in care procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a sustinut ca inca analizeaza oportunitatea autosesizarii institutiei pe care o conduce, demersul celor doi parlamentari PSD-PC pare mai degraba sa-i serveasca jurnalistului.

Daca documentele prezentate in spatiul public de jurnalist nu ar fi putut provoca o ancheta a autoritatilor, sesizarea formulata de Nastase si Voicu va declansa cu siguranta o cercetare a procurorilor, care vor fi obligati il audieze pe Robert Turcescu. Astfel, jurnalistul „acoperit” va fi adus, multumita initiativei celor doi parlamentari ai Puterii, in fata „autoritatilor competente”, asa cum a declarat ca isi doreste.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.