Home Economie Băsescu vrea să impoziteze pensiile

Băsescu vrea să impoziteze pensiile

by Ioana Popescu

În România nu există venit care să nu poată fi impozitat. Sper ca Guvernul să impoziteze orice venit începând cu 2011, inclusiv pensiile. Declaraţiile aparţin preşedintelui Traian Băsescu şi au fost făcute la postul public de radio.

„Nu există venit în România care să nu trebuiască impozitat. Sper ca de la 1 ianuarie Guvernul să nu vină cu o noua mărire a TVA cu câteva procente, ci cu o decizie de impozitare a tuturor veniturilor, inclusiv a pensiilor, ca în orice ţară civilizată. Ştiu ca va fi o declaraţie extrem de mediatizată, mai ales de demagogi. Demagogii au urlat de scăderea pensiilor, iar dupa mărirea TVA-ului din cauză ca nu au putut fi reduse pensiile, urlă că de ce a crescut TVA-ul”, a declarat Traian Băsescu la RRA.

Impozitarea pensiilor a mai fost subiect de discuţie după ce Curtea Constituţională a declarat ilegală tăierea pensiilor cu 15%. Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu a propus atunci impozitarea cu 16% a pensiilor cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei şi cu 50% a pensiilor mai mari, în loc să crească TVA, relevă money.ro.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.