Angajaţii de la Finanţe nu aveau dreptul să se revolte pentru că nu au vrut alte grile de salarizare.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Traian Băsescu, într-o emisiune la PRO TV. Şeful statului a mai spus că în perioada următoare se aşteaptă la mişcări de protest mai consistente. Duminică a avut loc la Palatul Cotroceni o întâlnire între premierul Boc şi şeful statului pe tema stimulentelor, însă niciunul nu a făcut declaraţii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, într-o emisiune la Pro TV, că funcţionarii de la Finanţe „nu au dreptul să se revolte”.

„Oamenii aceia nu au dreptul să se revolte pentru că au fost doi miniştri ai Finanţelor, Remeş şi Vlădescu, care s-au întâlnit cu capii finanţelor şi cu sindicatele şi i-a întrebat nu vreţi să treceţi pe o grilă corectă de salarizare şi să renunţăm la sistemul de stimulente care nu se ştie cât va mai merge?. Iar răspunsul sindicatelor, răspunsul capilor finanţelor din teritoriu şi de la minister a fost: Nu, menţinem sistemul clientelar. Acest sistem de stimulente îi face dependenţi de fiecare director, directoraş, şi şef de serviciu pe subordonaţi”, a afirmat şeful statului.

În opinia şefului statului, protestul de la Ministerul de Finanţe a creat o imagine proastă într-o instituţie extrem de importantă a statului şi a scos la iveală neregulile în sistemul de plăţi.

„Nu s-a văzut bine (protestul de la Ministerul Finanţelor n.r.), mai ales că a creat o imagine prostă într-o instituţie extrem de importantă: Ministerul de Finanţe. Pe de altă parte, dacă intrăm în fondul problemei, este clar că a mai ieşit la suprafaţă o bubă din aceasta clientelară: stimulentele. Stimulente pentru ce? Pentru nerealizarea venturilor în bugetul de stat sau pentru ce?”, a spus preşedintele Băsescu.(RTV)

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.