Analistul politic Bogdan Chirieac trage un semnal de alarmă cu privire la posibilele majorări salariale care ar urma să intre în vigoare în sectorul bugetar, de până la 25 de procente.

Bogdan Chirieac consideră că România ar putea avea soarta Greciei, în cazul în care creșterile salariale din sectorul bugetar, vehiculate până acum pe surse, ar deveni realitate.

”Negocieri intense și posibilitatea creșterii salariale a bugetarilor cu 25%”, a anunțat moderatoarea Lili Ruse, la RTV, moment în care analistul politic a intervenit: ”Grecia scrie pe noi! Grecia!”.

”Da. Banii sunt de la investiții care nu s-au făcut. Dl Ponta ne-a spus că nu s-au mai făcut investiții din cauza anchetelor, pentru că oamenii nu mai semnează. De acolo sunt banii. Sunt eu avocatul diavolului, că eu nu candidez la nimic.

Știți ce se întâmplă? Antreprenorii români care scapă de anchete vor fi lichidați de creșterea salariului la bugetari, să știți! Fiindcă antreprenorii români nu au de unde să dea acești bani. Chiar n-au de unde. Situația economică nu este de o asemenea natură.

(…) Este absolut aberant! Fac un apel la logică elementară: a crescut economia României cu 25%, în așa fel încât să poți majora salariile cu 25%? Deci, le majorezi o lună, două, trei, după care te duci în cap, cum s-a dus dl Băsescu în 2010, când a acceptat majorările din 2009, fiindcă, mă rog, candida și dânsul la Președinție. Da, și dacă vă încântă cu ceva, le-a acceptat și dl Geoană atunci, președinte PSD, că și dânsul candida la Președinție, după care s-au dus în cap cu toții, iar cei care au suferit cel mai mult n-au fost bugetarii, au fost cei din mediul privat, care au pierdut salarii cu până la 50%”, a comentat Bogdan Chirieac, potrivit dcnews.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.