Home Actualitate Blaga și Gorghiu, după consultările cu președintele Iohannis: Susținem votul prin corespondență și reducerea numărului de parlamentari

Blaga și Gorghiu, după consultările cu președintele Iohannis: Susținem votul prin corespondență și reducerea numărului de parlamentari

by Ioana Popescu

Copreședinții PNL, Vasile Blaga și Alina Gorghiu, au declarat, miercuri, în urma consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că PNL-ul susține votul prin corespondență.

”Susținem votul prin corespondență. Trebuie să asigurăm posibilitatea eliminării votului multiplu. Susținem alegerea primarilor în două tururi pentru reprezentativitate, legea alegerilor generale – trebuie redus numărul de parlamentari”, a declarat Vasile Blaga.

”Drept urmare milităm pentru două camere și un sistem de vot mixt care să nu facă posibilă creșterea numprului de parlamentari”, a completat el.

”Am discutat despre legea finanțării partidelor politice: se impun urgent a fi luate două măsuri. O transparență totală a cheltuirii banilor în campanie electorală și să limităm cheltuielile dintr-o campanie electorală. Cheltuieli ar trebui să existe doar pentru informarea cetățenilor, fără pixuri, stilouri și alte bunuri”, a mai spus Blaga.

”Un alt subiect important căruia PNL i-a dat importanța cuvenită dezbătut cu președintele a fost cel referitor la o procedură de urgentare a aprobării cererii solicitărilor venite de la parchete. PNL a depus un proiect de lege care face referire la modificarea legii răspunderii ministeriale- urgentăm aceste proceduri parlamentare. Am susținut nevoia aprobării acestui proiect, se află în comisiile de regulament. Miercuri expiră termenul. I-am spus președintelui că ne dorim să vedem un raport favorabil. Avem nevoie de acordul PSD, avem nevoie de o majoritatea pentru a înainta raportul plenului. Este un moment decisiv în nevoia de reformare a Parlamentului, motiv pentru care cred că termenul de 3 februarie va fi un element important în evaluarea acestui proces. Vreau să spun că acest proiect e important pentru recredibilizarea parlamentului României”, a declarat și Alina Gorghiu.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.