Home Actualitate Biroul președintelui palestinian: Planul israelian pentru Rafah are ca scop alungarea palestinienilor din Gaza / Depăşeşte toate liniile roşii

Biroul președintelui palestinian: Planul israelian pentru Rafah are ca scop alungarea palestinienilor din Gaza / Depăşeşte toate liniile roşii

by George Avram

Biroul preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas a declarat vineri că un plan anunţat de premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru o escaladare militară la Rafah, la graniţa de sud a Fâşiei Gaza, vizează să-i alunge pe palestinieni de pe teritoriul lor, relatează Reuters.

Biroul lui Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene care exercită autonomie parţială în Cisiordania ocupată de Israel, a declarat că atât guvernul israelian, cât şi administraţia americană sunt responsabile pentru repercusiunile planului.

Preşedinţia palestiniană a cerut Consiliului de Securitate al ONU să acorde atenţie „pentru că (Israelul) prin acest pas ameninţă securitatea şi pacea în regiune şi în lume. Depăşeşte toate liniile roşii”, se arată în comunicat.

Orice ofensivă de amploare a armatei israeliene la Rafah, ultimul refugiu al refugiaţilor de război din interiorul Fâşiei Gaza, va „agrava tragedia fără sfârşit” care are loc aici, a atenţionat vineri agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA).

Avertismentul agenţiei vine după ce miercuri premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că a ordonat armatei să pregătească o ofensivă la Rafah, situat lângă graniţa închisă cu Egiptul, în condiţiile în care oraşul găzduieşte în momentul de faţă circa 1,3 milioane de palestinieni, de cinci ori mai mult decât înainte de război, în majoritate persoane deplasate din cauza luptelor şi echivalentul a jumătate din populaţia totală a Fâşiei Gaza.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.