Home Lifestyle Bicarbonatul și mușețelul, mai eficiente decât antibioticele

Bicarbonatul și mușețelul, mai eficiente decât antibioticele

by Ioana Popescu

Cele mai multe infecții respiratorii sunt virale și nu trebuie tratate cu antibiotice, pentru că nu au efect. Mai mult, se dezvoltă rezistența bacteriană la antibiotice, iar la nevoie aceste medicamente nu vor mai fi eficiente.
De aceea, doctorii recomandă utilizarea antisepticelor în primele zile de la apariția bolii și vă învață câteva soluții de tratare a răcelilor și gripelor cu efecte mai puțin periculoase.

Un gram de vitamina C pe zi, miere, mușețel și tei

Când sunteți răciți e bine să consumați multe lichide, printre care ceai, supă sau compot la temperatura camerei. „Cei bolnavi trebuie să ia zilnic un gram de vitamina C, pentru că le întărește rezistența organismului la infecții, le consolidează pereții vaselor de sânge și le dă o stare de bine. Pe lângă fructe proaspete, puteți găsi vitamina C și în ardei grași și frunze de pătrunjel verde, pe care îl puteți folosi în salate și supe”, recomandă Elena Lățcan, medic ORL.
Dacă aveți dureri în gât sunt utile câteva felii de lămâie cu miere. Cei care au nasul înfundat, pot apela la un sirop făcut din cantități egale de flori de tei, mușețel și soc, îndulcit cu miere.

„Socul din acest sirop e folosit pe post de aspirină, dar nu provoacă hemoragii, ci are efect antiinflamator. Teiul calmează tusea, iar mușețelul e emolient și dezinfectant. Mierea e un produs natural care conține vitamine și repară leziunile, cicatrizează rănile din cavitatea bucală și laringe”, mai explică medicul ORL Elena Lățcan.

Bicarbonatul luptă cu ciupercile

Un alt remediu recomandat de unii medici pentru virozele respiratorii în locul antibioticelor e bicarbonatul, care se folosește atunci când apar senzații de arsură în gură, din cauza unei ciuperci care există în organism.Antibioticele nu mai au niciun efect atunci când această ciupercă se dezvoltă prea mult.

Sursa – doctorulzilei.ro

Foto- Biaplant.ro

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.