Home Actualitate Beneficiile PERELOR pentru sănătate

Beneficiile PERELOR pentru sănătate

by Ioana Popescu

Perele, recomandate bolnavilor cu diabet

Perele par a fi singurele fructe dulci care sunt recomandate persoanelor care sufera de diabet. Glucidele continute in pere se absorb lent si nu produc variatii bruste ale glicemiei.

Perele, excelente energizante naturale

Un bol cu pere taiate cuburi poate fi mult mai eficient decat o cana de cafea tare. Perele prezinta efecte energizante puternice, dar totodata usor laxative, astfel ca pot reprezenta un mic dejun excelent sau o gustare sanatoasa in timpul zilei.

Perele ne ajuta sa ne mentinem tineri

Procesele de imbatranire se insotesc intotdeauna si de deshidratare. Perele, alaturi de fructele bogate in apa (pepene, struguri etc.), ne hidrateaza si ne ajuta sa pastram apa in celule, astfel organismul nostru functioneaza mai bine, ridurile intarzie sa apara si semnele imbatranirii se vad mai tarziu.

Perele, recomandate persoanelor cu multiple alergii

Perele sunt considerate fructele cel mai putin alergene, putand fi administrate chiar si bebelusilor.

Perele: alimentele fumatorilor

Daca sunteti fumatori, s-ar putea sa va placa destul de mult perele si prunele. De ce? Pentru ca aceste fructe sunt de mare ajutor organismului in detoxifierea pulmonara.

Perele protejeaza inima si creierul

Terapeutii sustin ca perele ajuta in prevenirea accidentului vascular cerebral si al infarctului, scazand colesterolul rau din sange si incetinind evolutia aterosclerozei.

Perele: indicate persoanelor cu pietre la rinichi

Perele stimuleaza detoxifierea organismului si diureza. Prin cresterea diurezei este crescuta si rata de epurare a sangelui, functionand practic ca alimente care „curata” sangele. Perele ajuta in eliminarea pietrelor la rinichi (litiaza renala) si a nisipului (microlitiaza renala).

pere beneficii

Perele mentin ochii sanatosi

Bogate in betacaroten, precursorul vitaminei A – vitamina fara de care nu am putea vedea, perele ajuta in mentinerea acuitatii vizuale. De asemenea studii publicate in Arhivele de Oftalmologie demonstreaza faptul ca un consum de numai 3 fructe pe zi reduce cu 36% riscul de aparitie a degenerescentei maculare – cauza principala in pierderea vederii la persoanele in varsta.

Sursa- https://healthy.kudika.ro

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.