Home Actualitate BBC: „Teroare și frică” în Khan Younis, după ce Israelul le-a spus civililor să părăsească centrul orașului

BBC: „Teroare și frică” în Khan Younis, după ce Israelul le-a spus civililor să părăsească centrul orașului

by George Avram

Rezumat BBC:

  • Un martor a vorbit despre „teroare și frică” în inima orașului Khan Younis din sudul Gazei, cu un zgomot constant de bombardamente de artilerie și bătălii aprige.
  • Israelul a ordonat locuitorilor să părăsească centrul orașului – iar șeful militar a cerut csă fie intensificată campania.
  • Sâmbătă, un șef de spital din Khan Younis a descris că a fost copleșit de victime – iar Israelul a spus că se luptă cu inamicul său Hamas din casă în casă.
  • ONU a avertizat că jumătate din populația Gaza moare de foame și nouă din zece oameni nu pot mânca în fiecare zi.
  • Imaginile par să arate oameni care se predau soldaților israelieni în nordul Gazei – dar două versiuni ale aceleiași scene au ridicat semne de întrebare asupra autenticității acesteia.
  • Hamas a atacat Israelul în urmă cu nouă săptămâni – ucigând 1.200 de oameni și luând 240 de ostatici, dintre care unii au fost eliberați în timpul unui armistițiu de scurtă durată
  • Oficialii Hamas din Gaza spun că Israelul a ucis peste 17.700 de oameni în campania sa de represalii, inclusiv peste 7.000 de copii.
Reporterii BBC, cu actualizări de la Adnan El-Bursh din Gaza; Yolande Knell, Hugo Bachega, Alice Cuddy, Paul Adams și Jeremy Bowen la Ierusalim; Lina Sinjab în Liban; și Rushdi Abu Alouf.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.