Preşedintele Traian Băsescu  i-a invitat la Palatul Cotroceni pe membrii Clubului Politic, în fața cărora a ținut un discurs în care a îndemnat eleitele să se angreneze în politică. Băsescu a povestit și cum a aflat ce este Clubul Politic.

„Acum circa două săptămâni am fost surprins de această invitaţie, să vin la Clubul Politic. Am căutat pe site-uri, peste tot, şi eu, am cerut şi celor de la Comunicare să găsească site-ul acestui club; nu l-am aflat. În schimb, uşor, uşor, am aflat că mulţi politicieni frecventează întâlnirile clubului care se desfăşoară, de regulă, într-un cadru mult mai restrâns şi în locuri să spunem relativ publice, adică la un restaurant, ştiu eu în ce alt loc public. Am întrebat cam câţi oameni participă la o întâlnire cu mine la Clubul Politic. Mi s-a spus 15 – 20. Zic: «Dar e mare clubul?» Mi s-a spus: «da, destul de mare, dar dacă ne întâlnim la un restaurant…» şi atunci, am spus: «Haideţi la Palatul Cotroceni pentru întâlnirea clubului, mai ales că e întâlnirea anuală, şi hai să organizăm aici şi să vină cât mai mulţi din membrii clubului». Iniţial, programasem să facem întâlnirea într-un salon al Muzeului, un salon în care ar fi încăput, spuneam eu, vreo 50 – 100 de oameni. Pe urmă, când am văzut crescând lista de confirmări, am spus: «Trebuie să schimbăm sala» şi, iată, se dovedeşte că sala aceasta este la limită pentru trei, patru sute de invitaţi care sunt aici în această seară”, a spus Traian Băsescu la începutul discursului, potrivit comunicatului de presă transmis de Administraţia Prezidenţială.

Băsescu a făcut un apel pentru ca ma mulți oameni din afară să intre în politică deoarece din cei 588 de parlamentari mulți sunt ballast, nu au valoare.

„Pentru că sunt unul dintre politicienii care spune – şi s-a văzut că spun degeaba – că avem nevoie de o clasă politică nouă, avem nevoie de o elită politică formată din oameni care ştiu cine sunt, formată din profesionişti, formată din oameni care, dacă pleacă din politică, au refugiul în propria lor meserie, în propria lor preocupare, în calificarea pe care o au. Sunt prea mulţi oameni în politica românească necalificaţi, şi nu pentru că n-ar avea diplome, dar pentru că în meseria lor sunt nişte zerouri şi, atunci, nu te poţi aştepta de la ei ca, odată ajunşi la locul de decizie politică, să facă altceva decât, într-o zi de marţi a săptămânii, să se adune o sută de legi şi ei să voteze fără să ştie ce au votat. Am convingerea că deficitul de pregătire profesională şi de conştiinţă a propriei aluri profesionale face ca mult prea mulţi politicieni din cei 588 de parlamentari să fie un balast politic, şi nu o valoare politică. De aceea, mesajul clubului: Angrenaţi-vă în politică oriunde vreţi, dar intraţi în politică! mi se pare un mesaj extrem de important”, a menţionat Băsescu.

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.