Plenul Senatului a adoptat, marţi, ordonanţa privind reglementarea unor măsuri bugetare, care prevede inclusiv achiziţionarea unui avion destinat transportului demnitarilor.

Astfel, potrivit legii, Ministerul Apărării Naţionale ar urma să vireze către bugetul de stat 9,4 milioane de euro, pentru realizarea primei faze a proramului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”, informează Agerpres.

Tot în ordonanţă este prevăzut faptul că MApN este autorizat să încheie, în anul 2013, un contract de leasing pentru achiziţionarea unei aeronave destinate şi utilizate exclusiv pentru executarea zborurilor speciale.

„Plata sumelor datorate conform contractului de leasing, cheltuielile aferente organizării, pregătirii şi executării zborurilor speciale, precum şi cele aferente activităţilor de întreţinere şi mentenanţă se asigură de la bugetul aprobat de Ministerul Apărării Naţionale”, se arată în textul ordonanţei.

Reglementările în vigoare prevăd că zborurile speciale sunt cele care se realizează cu aeronave care au la bord preşedintele României, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, prim-ministrul, prim vice-ministru, miniştri sau pe omologii străini ai acestora aflaţi în vizită în România.

Proiectul de lege a fost aprobat de plenului Senatului, în calitate de prima Cameră sesizată, cu 92 de voturi „pentru”, 11 voturi „împotrivă” şi două abţineri.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.