Șeful forțelor aeriene americane, generalul Herbert Carlisle, a raportat o creștere semnificativă a activității aviației strategice ruse în regiunea Asia-Pacific într-un spectacol de putere și de culegere de informații, atribuind aceasta situației din Ucraina, informează Reuters și Ria Novosti, potrivit agerpres.

Generalul american a afirmat că avioane strategice ruse au ajuns până la coasta statului California (în partea de est a oceanului) și insula Guam (din partea vestică). California și Guam sunt situate la o distanță de aproximativ 10.000 de km (aproximativ un sfert din lungimea ecuatorului) de Ucraina.

‘Acțiunile Rusiei în Ucraina și Crimeea au un impact direct asupra regiunii Asia-Pacific.O parte din ceea ce vedem — aviația rusă cu rază lungă de acțiune, creșterea numărului de zboruri. Ei s-au apropiat cu avioane cu rază lungă de țărmul Californiei și au survolat Guam. Avioane de vânătoare americane F-15 au fost ridicate de la sol pentru interceptarea unui ‘Bear’ care survola Guam’, a spus șeful forțelor aeriene americane, într-un discurs susținut luni la Centrul pentru studii strategice și Internaționale din Washington.

‘Ursul’ (‘Bear’) este numele de cod utilizat de NATO pentru avionul rusesc Tu-95.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.