Home Actualitate Avertismentul neurologilor: NU beți cafea fără COFEINĂ/ Află de ce

Avertismentul neurologilor: NU beți cafea fără COFEINĂ/ Află de ce

by Ana Barb

Neurologii împărtășesc primul aliment pe care nu îl mănâncă niciodată (sau rar).
Pudra de proteine ​​și chiar un anumit tip de cafea sunt interzise pentru acești experți. Află de ce.

Când ne gândim la îmbunătățirea sănătății creierului nostru, ne gândim adesea la activități care stimulează mintea, cum ar fi cuvinte încrucișate, Sudoku sau Wordle. Dar pentru o minte ascuțită există mult mai mult decât jocurile creierului: obiceiurile de zi cu zi joacă, de asemenea, un rol important în sănătatea creierului, începând cu dieta ta.

Deși ocazional să te răsfăț cu anumite alimente care nu sunt grozave pentru creierul tău este bine, există alimente și băuturi populare (și desigur delicioase) pe care oamenii care sunt specializați în sănătatea creierului – cum ar fi neurologii și oamenii de știință – fac tot posibilul să le evite. Iată șapte dintre ele.

Cafea decafeinizată

Dacă sunteți un fan decofeinizat, Sean Callan, un specialist în neuroștiință și CEO al Ellipse Analytics, vă recomandă să săriți peste această băutură fără șocuri, dacă nu sunteți sigur că procesul de decofeinizare nu conține solvenți.

„Solvenții, substanțele chimice folosite pentru a îndepărta cofeina din cafea, sunt în general toxici pentru oameni”, a spus el. „Multe sunt legate de risc crescut de cancer sau de vătămare neurologică, în special în doze mari sau repetate. În plus, se știe că solvenți precum clorura de metilen (un solvent utilizat în mod obișnuit în procesul de decofeinizare) traversează placenta, ceea ce înseamnă că femeile însărcinate riscă să-și expună copilul nenăscut la solvent.”

Dacă tot vrei să te bucuri de cafea decofeinizată, Callan îți recomandă să vizitezi site-ul checkyourdecaf.org, unde poți afla ce substanțe chimice sunt în orice mărci decofeinizate pe care le bei.

Sursa – https://www.huffpost.com/

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.