Home Actualitate Averile candidaţilor la Primăria Capitalei – bani, case și mobilă din secolele XVII–XIX

Averile candidaţilor la Primăria Capitalei – bani, case și mobilă din secolele XVII–XIX

by George Avram

Gabriela Firea (PSD) deţine tablouri şi gravuri de 80 de mii de euro, Cătălin Predoiu (PNL) are mare parte din proprietăţi pe numele soţiei, Robert Turcescu (PMP) are cinci apartamente şi o casă în Bucureşti, iar Daniel Barbu (ALDE) are mobilă din secolele XVII–XIX, potrivit unei analize Mediafax, relatează RFI.

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, deţine 81% din terenuri care cumulate au suprafaţa de peste două mii trei sute de metri pătraţi. Ea nu are pe numele său clădiri, case sau apartamente, potrivit declaraţiei de avere depuse la Senat în iulie anul trecut. Firea conduce o maşină Mercedes, fabricată în 2010.

Social-democrata are „bijuterii de platină, aur alb şi galben, de 14 şi 18 karate, simple sau cu metale preţioase ori semipreţioase” în valoare de o sută de mii de euro, dobândite înainte de căsătorie. După căsătorie, Gabriela Firea a mai primit bijuterii în valoare de 30 de mii de euro.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, nu deţine nici terenuri şi nici clădiri pe numele său. Cele trei apartamente din Bucureşti şi casa de vacanţă din Prahova sunt deţinute de soţia sa, toate dobândite prin moştenire în anul 2013.

Candidatul ALDE la Primăria Capitalei, Daniel Barbu, deţine jumătate dintr-un apartament de 123 de mp şi trei sferturi dintr-un apartament de 73 de mp, ambele în Bucureşti şi spaţii comerciale moştenite în anul 2000, cu o suprafaţă de 30 de mp, care i-au adus un venit anual de 12 mii de lei.

Daniel Barbu mai deține mobilă europeană din secolele XVII – XIX, de aproape 40 de mii de euro şi pictură europeană din secolele XVI-XIX tot în valoare de circa 40 de mii.

Candidatul PMP, Robert Turcescu, deţine terenuri intravilane şi agricole, care însumate au o suprafaţă de peste 11 mii de mp în Ştefăneşti, Mogoşoaia, Sulina, Goleşti, sectorul 6 şi un loc de parcare în sectorul 4.

El are o casă în sectorul 2, de 168 de mp, pentru care a făcut un credit ipotecar, patru apartamente în Bucureşti şi unul în Piteşti.

Fostul jurnalist a deschis pe numele său 18 conturi bancare, în care se află aproximativ 1,3 milioane de lei, 173 de mii de euro şi 12 mii de dolari.

Candidatul PMP are acţiuni la OMV Petrol, Romgaz, Oil Terminal, Albalact şi alte companii.

Sursa- RFI

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.