Angajații ai căror loc de muncă nu are un sediu fix pot cere angajatorilor să le plătească și timpul petrecut pe drum. Aceasta este decizia luată de Curtea Europeană de Justiție cu scopul de a proteja sănătatea și siguranța angajaților, potrivit indy100, relatează B1.

Mai mult, dacă angajații se îmbolnăvesc în timpul unui concediu, aceștia vor avea dreptul de a cere reprogamarea concediului.

În această situație s-a aflat și Francisco Pereda, din Madrid, care s-a îmbolnăvit fix înainte de concediul de odihnă de o lună pe care și-l luase. Acesta și-a anunțat angajatorul, însă nu a fost întâmpinat cu un acord pozitiv privind  reprogramarea concediului.

„Dacă angajaţii sunt bolnavi, este evident că nu se bucură de vacanţă”. Ar trebui să fie permis ca aceştia să îşi ia timpul liber despre care s-a discutat atunci când se simt mai bine”, a declarat un reprezentat Unison.

Legea nu specifică ce dovezi trebuie să aducă angajații pentr a-și confirma starea de sănătate și nici când trebuie să-și anunțe șeful despre acest lucru.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.