Cum a apărut în țară, după ce a stat o jumătate de oră pe scaunul cu mâncărici de premier, Victor Ponta, mândru și plin de el ca o gogoașă îndesată cu aluat fermentând, s-a înființat în televizor. De altfel, acolo și-a petrecut mare parte din timpul de când e în fruntea Executivului, împărțindu-l pe din două cu terenurile unde joacă miuțe, prilej cu care-și rupe ba o mână, ba un deșt, ori își cotonogește un genunchi. Treaba lui. Ce a zis Ponta la televizor nu știu și nu mă interesează, dar  o declarație a confratelui meu Bogdan Chirieac, despre subiectele abordate de primul ministru mă interesează și mă lasă mască. Cică Victor Ponta s-ar fi plâns că a fost tot timpul urmărit. De cine? De un site care a dat bani ca unii să stea cu ochii pe el. Dacă așa stau lucrurile, zice amicul meu Bogdan, băiat deștept și cu prudențe exersate în afirmații, ”e atentat la siguranța națională”. Haida-de! Unde a zis ziaristul asta? La Realitatea TV! Cum, dracu, Bogdan să fie atentat la siguranța națională? Toate vedetele lumii, artistice sau politice, sunt ținte ale aparatelor de pozat, de filmat, de ascultat. Lasă-l la mine la Sângeru, direct din avion, pe Obama să umble cinci minute pe uliță și se vor găsi doi țărani și trei babe să-l pozeze și să ceară bani pe poze. Cui? Chiar și ție care, ziarist fiind, publici iute pe site-ul tău minunea cu Obama scărpinându-se în nas într-un sat uitat de lume.

Acum niște ani a venit la mine unul care îmi vindea ieftin programul lui Băsescu, refugiat, zicea el, cu o jună, ministru nu la Turism, într-o vilă la Poiana Brașov. Avea un jurnal cu ce a comandat, ce băuturi au gâlgâit, pe ore, pe mic dejun, poze, tot. Băsescu era primar general atunci și fusese dat dispărut o bună perioadă de timp. Firește că n-am cumpărat povestea. N-aveam nici bani cât cerea ăla și nci nu mă interesa. Pe mine mă interesa flota și nu prezumtivele amantlâcuri.N-am făcut niciodată gazetărie de genul ăsta. Apoi cum puteam să cred că familistul Trăienică era ăla găsit în poze și-n jurnal? Miniciuni și bârfe! Faptul că unii au dat bani să-l pozeze pe Ponta lângă nevastă și copii, în concediul legal de  odihnă, mi se pare o cheltuială inutilă. Dar că un premier, fie și pentru poziția duplicitară privind să zicem Roșia Montana, care cu stânga de parlamentar se opunea și cu dreapta de premier iscălea, putea avea întâlniri interesante pe acel Titanic din Caraibe, a stârnit curiozitatea cuiva, nu-i exclus. Dar de ce să fie asta ”atentat la siguranța națională”? Toți oamenii mici sunt cu ochii pe oamenii mari. Și Ponta, chiar și ca gabarit, e mare.  Uneori și oamenii mari sau mai ales ei sunt interesați să afle dacă unul de-al lor, mare în funcție, putere și lovele, sforăie, vorbește noaptea în somn, face plajă în chiloți sau la nudiști. Să fie ăsta ”atentat”? Cred că, așa cum te știu, Bogdan, ai comis o ironie de-a ta și ăia nu s-au prins, iar ai mei care mi-au istorisit-o nici atât.

Articol publicat pe ampress.ro

loading...

2 COMENTARII

  1. Ponta este urmărit în permanență de Traian Băsescu,ca nu cumva să pățească ceva pisicul lui preferat.Băsescu e un mare iubitor de animale,mai ales pe cele care le sterilizează singur

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.