Redactia cunoscutei reviste de satira Charlie Hebdo din Franta a fost tinta unui atac terorist, in cursul zilei de miercuri. 13 persoane au fost ucise si cel putin 10 ranite in urma, confirma autoritatile de la Paris. Criticata constant pentru ironiile aduse religiei, revista Charlie Hebdo a starnit furia comunitatii musulmane inca din 2011, cand a publicat o editie dedicata legii islamice sharia.

Cu putin timp inainte de atac, pe contul de twitter al publicatiei a fost distribuita o caricatura cu liderul Statului Islamic, Al-Baghdadi. Potrivit unor martori, in mai putin de o ora, doi barbati inarmati cu mitraliere kalasnikov au deschis focul in redactie.

Ajuns la sediul redactiei, presedintele francez Francois Hollande a confirmat atacul terorist. „Nu există nicio îndoială că avem de-a face cu un atac terorist”, a declarat acesta, convocand de urgenta Guvernul.

UPDATE 16:15 – Mii de agenţi ai forţelor de ordine, mobilizaţi pentru găsirea autorilor atentatului

„Au fost mobilizate efective importante din cadrul Poliţiei centrale, Poliţiei prefecturii Parisului şi din cadrul Direcţiei Generale pentru Securitatea Internă. În total, sunt mobilizaţi aproape 3.000 de agenţi ai forţelor de ordine”, a declarat un oficial din cadrul poliţiei.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, s-a deplasat rapid la locul atentatului, împreună cu primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Potrivit ziarului Le Point, toate activităţile extraşcolare ale elevilor au fost suspendate până la normalizarea situaţiei.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.