Home Justitie Asta-i Justitia pe care o aparam in strada? Condamnat la 5 ani de puscarie in februarie, magnatul Ioan Niculae poate pleca acasa!

Asta-i Justitia pe care o aparam in strada? Condamnat la 5 ani de puscarie in februarie, magnatul Ioan Niculae poate pleca acasa!

by George Avram

Ioan Niculae (66 de ani) a obținut eliberarea condiționată din închisoare, în primă instanţă, printr-o decizie a Judecătoriei Medgidia, iar acum aşteaptă să vadă dacă Procuratura va ataca sentinţa.

Dacă senţinţa nu va fi atacată, Niculae va fi eliberat, dar asta nu înseamnă că va putea reveni la conducerea Astrei Giurgiu, echipă care tocmai s-a calificat în finala Cupei României, după 5-4 cu Dinamo, după lovituri de departajare.

De altfel, Niculae nu va avea dreptul, timp de trei ani de la executarea pedepsei principale, să fie acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale.

Ioan Niculae a executat aproape trei luni din cei 5 ani de închisoare, iar Comisia din penitenciar i-a acordat pe 28 aprilie aviz favorabil eliberării, potrivit publicației G4media.

Având peste 60 de ani, Ioan Niculae beneficiază de un avantaj și poate fi eliberat din penitenciarul Rahova după executarea a o treime din pedeapsă. El a mai stat în închisoare în perioada aprilie 2017 – iulie 2018, după ce primise o condamnare de doi ani și jumătate.

Condamnarea primită acum era de 5 ani şi beneficiază de posibilitatea de a executa cu totul o treime din pedeapsa mai mare, adică aproximativ 600 de zile. Zilele i-au fost scăzute din prima condamnare şi aşa va putea fi eliberat.

În primul dosar, Ioan Niculae a fost încarcerat în dosarul „Mită la PSD”, iar în cel de-al doilea, patronul Astrei a fost condamnat pentru corupție în dosarul Interagro, firmă pe care o patronează. 

De asemenea, sentinţa primită pe 18 februarie prevedea şi interzicerea dreptului de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Stire preluata de la stireazilei.com

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.