Home Actualitate Aplicația care te ajută să comunici în caz de cutremur

Aplicația care te ajută să comunici în caz de cutremur

by I. B.

Studentii si masteranzii Facultatii de Matematica si Informatica (Universitatea din Bucuresti) au dezvoltat 10 aplicatii prin care pot automatiza procesele administrative ale facultatii, dar si unele utile in viata de zi cu zi, in cadrul Demo Day, un proiect dezvoltat de Cronian Academy, primul accelerator universitar in domeniul tehnologiei informatiei din Romania.

 

Astfel, studentii de anul 3 au creat aplicatii pentru gestionarea programului de burse din cadrul facultatii, pentru inscrierea online la facultate, au lucrat la integrarea aplicatiile din cadrul suitei intr-o infrastructura care sa garanteze buna functionare a acestora, precum si la procesul de autentificare in aplicatii sau la interfata.

In ceea ce priveste masteranzii de anul 2, acestia au prezentat in cadrul Demo Day aplicatii utile pentru viata de zi cu zi.

Mesher este o aplicatie care pune la dispozitia utilizatorilor o retea autonoma de comunicare intre dispozitive mobile. Ideea de a realiza aceasta aplicatie a venit natural, ca urmare a experientelor proprii ale membrilor echipei, care s-au aflat de multe ori la evenimente cu semnal restrans sau in drumetii pe munte, unde, de asemenea, accesul la WiFi sau reteaua GSM este restrans.

Totodata, echipa care a dezvoltat aceasta aplicatie a luat in considerare si potentialele situatii de risc care pot aparea (cutremure sau alte calamitati) si care necesita existenta unor masuri alternative de comunicare decat cele cu care ne-am obisnuit deja.

O alta aplicatie prezentata in cadrul evenimentului este CloWe, care tine loc de consilier vestimentar. Aplicatia de lifestyle recomanda utilizatoarelor sale tinute din propria garderoba, in functie de vremea de afara. De asemenea, aplicatia ofera posibilitatea de a crea tinute ce pot fi ulterior recomandate pentru a fi purtate, precum si functionalitatea de asortare a culorilor.

Pocket Art este o aplicatie adresata tuturor celor care s-au aflat de nenumarate ori intr-un muzeu, in fata unui tablou, si nu au stiut ce admira. Experienta de a vizita un muzeu poate fi dificila, intrucat placutele cu informatii de langa tablouri se pot afla la distanta si, ca atare, nu pot fi descifrate, dispozitivele audio nu functioneaza intotdeauna cum ar trebui, cartile sunt grele si necesita mult timp pentru a le rasfoi si a afla exact ceea ce este de interes, iar anumiti ghizi ofera explicatii doar despre anumite opere.

Smartphone-ul este deja la indemana tuturor, iar o simpla poza realizata unui tablou prin Pocket Art poate livra persoanei interesate informatia de care are nevoie.

Snap permite organizarea site-urilor pe care noi le vizitam ca tile-uri interactive pe care le putem vizualiza in orice moment, deoarece sunt ferestre efective catre alte site-uri. Aplicatia ne permite sa deschidem simultam mai multe site-uri si sa le organizam ca dimensiune sau ca si continut. Putem rearanja si redimensiona tile-urile pe care le deschidem si putem sa le organizam in mai multe spatii de lucru.

Aplicatiile dezvoltate de studenti si masteranzi au constituit tema pentru promovarea cursurilor de Proiecte software in echipa si Ingineria Programarii.

Cronian Academy este primul accelerator universitar in domeniul tehnologiei informatiei din Romania, fondat in 2011. Acest proiect este dezvoltat si implementat de catre Cronian Group in Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti, cu scopul de a completa curricula academica teoretica cu o serie de cursuri practice.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.