Home Actualitate Apă cu microbi în supermarketurile din București

Apă cu microbi în supermarketurile din București

by S. C.
Cinci sortimente de apă de masă şi de izvor vândute în magazine din România nu sunt bune pentru consum, întrucât nu respectă indicatorii microbiologici conform prevederilor legale în vigoare, anunţă Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), într-un comunicat transmis News.ro.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit în şi hipermarketurile din Bucureşti cinci tipuri de apă îmbuteliată care nu corespund microbiologic.

Numărul total de germeni care este admis a exista într-un mililitru de apă este de 100, în condiţiile în care apa analizată are o temperatură de 22 de grade maxim. Tot ce depăşeşte această limită prezintă un risc, iar depăşirea foarte mare a acestui indice poate duce chiar la îmbolnăvirea celui care consumă acea apă.

Au fost testate 17 astfel de ape iar dintre acestea 5 sunt neconforme, au stabilit analizele de laborator efectuate la  SC Manor Laboratory Center SRL Bucureşti.

Din analizele efectuate au rezultat urmatoarele neconformităţi:

Sortimentul Winny– apă plată, îmbuteliată în PET-uri cu capaciatatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obţinută era de 1.000, faţă de limita prevăzută de 100, iar 37grC valoarea obţinută era de 600 faţă de limita prevăzută de 20.

Sortimentul  Apa de masa necarbogazoasa Aro, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obţinută era de 20.000, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obţinută era de 16.800  faţă de limita prevăzută de 20 .- Sortimentul Apa de izvor Calipso îmbuteliată în  PET-uri cu capacitatea de 6l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obţinută era de 14.700, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obţinută era de 3.200  faţă de limita prevăzută de 20 .

Sortimentul Apa de izvor plata Izvorul Zanelor, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obţinută era de 2.820, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obţinută era de 104  faţă de limita prevăzută de 20 .

Sortimentul Apa de izvor Aqua Queen, îmuteliată în  PET-uri cu capacitatea de 5l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obţinută era de 2.000, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obţinută era de 900  faţă de limita prevăzută de 20 ”. se arată în comunicatul ANPC.

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.