Home Actualitate Anunț important de la Valeriu Gheorghiţă: Este posibil să fie nevoie de a treia doză de vaccin. Nu cred însă că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă

Anunț important de la Valeriu Gheorghiţă: Este posibil să fie nevoie de a treia doză de vaccin. Nu cred însă că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă

by George Avram
Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat la un post de televiziune că ”este posibil să fie nevoie să efectuăm o a treia doză cu vaccinul adaptat”. Gheorghiţă a dat și o veste bună. Potrivit acestuia este foarte posibil să nu mai fie nevoie de vaccinare sezonieră împotriva noului coronavirus, iar imunitatea dobândită după vaccinare este de cel puțin 12 luni.
”În opinia noastră, probabil că vorbim cel puţin de 12 luni rata răspusului imun, însă avem nevoie de mai multe date prin monitorizarea periodică a persoanelor vaccinate(…)

În opinia mea şi nu doar a mea, a specialiştilor, probabil că nu. Este posibil să fie anumite categorii de persoane care sunt la risc să dezvolte anumite forme severe unde e posibil să fie nevoie de o singură doză, de un booster, însă nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă”, a spus Gheorghiță la Antena3.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.