Home Politica Antonescu, despre retragerea sa: Nu puteam expune partidul la o dezbatere despre mine şi Iohannis. El mi-a spus că ar vrea să facem niște studii până prin august

Antonescu, despre retragerea sa: Nu puteam expune partidul la o dezbatere despre mine şi Iohannis. El mi-a spus că ar vrea să facem niște studii până prin august

by S. C.

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că retragerea sa din cursa pentru prezidenţiale a fost determinată de faptul că nu putea expune partidul la o dezbatere legată de pesoana cui va intra în cursa pentru Cotroceni.

„Eu am socotit de cuviinţă că asta era de făcut şi asta am făcut. De ce nu l-am sunat eu pe Klaus Iohannis să-l anunţ? Pentru că la această decizie aveam dreptul, pe deplin, numai eu. Klaus Iohannis nu era luat pe nepregătite, de vreme ce unii oameni deja umblau prin oraş vorbind că nu mai pot traversa că-i prind cetăţenii şi spun să-l pună pe Iohannis, nu pe Antonescu. Klaus Iohannis era în temă cu asta. Nu am avut din păcate o discuţie tranşantă atunci când am discutat ultima oară, luni seara, cu Klaus Iohannis şi l-am întrebat: vrei să intri, vrei să candidezi la Preşedinţie, crezi că eşti mai bine plasat, facem o discuţie despre asta? Mi-a spus că nu, n-ar vrea, dar totuşi să facem nişte studii până prin luna august. Şi atunci, decât să fac studii până în luna august, prefer să încerc acum, prin ce ţine de mine, să dau şansa grăbirii lucrurilor şi adunării cât mai largi în primul rând a PNL, dar poate mai mult decât atât, în spatele unui candidat care să aibă o şansă, care candidat presupun că va fi Klaus Iohannis, dar în legătură cu care rămâne să vedem ce se va întâmpla”, a mai afirmat fostul preşedinte al PNL.

„Puteam eu să-mi permit faţă de partidul pe care l-am condus, şi care este PNL – cu 15 procente, cu 3 procente, cu 100 de procente, nu contează, e o instituţie în istoria acestei ţări – puteam să-mi pemit ca până în luna august în fiecare seară la dumneavoastră să vină un liberal care să spună «Antonescu e cel mai bun, Antonescu trebuie să candideze, Iohannis nu are nicio şansă». Altul să se ducă la un alt post de televiziune şi să spună, cum spuneau cei doi domni (LuLudovic Orbani TeTeodor Atanasiun.r.) «Iohannis trebuie să candideze că îmi spune mie lumea pe stradă că Antonescu nu şi Iohannis da». Eu nu puteam să fac asta pentru că nu avem timp, pentru că nu puteam expune partidul la aşa ceva şi pentru că, din punctul meu de vedere, a apăra până la capăt imaginea acestui partid e mai important decât să mă bat pe o candidatură care avea şansele ei”, a afirmat Antonescu.

 

Fostul preşedinte al PNL a precizat că nu a făcut „niciodată un ţel în sine din a fi preşedintele României”.

„Am mari îndoieli că un om cinstit ajuns preşedintele României nu va fi supus unor mari dezamăgiri, dar atâta vreme cât am simţit în spatele meu toată echipa de care eu eram responsabil ca lider, unită, am dat toate bătăliile şi am fost primul în prima linie. De aia, sigur am cicatrice, de aia tenul meu nu mai e aşa de fin. A fost o onoare pentru mine să duc această bătălie în primul rând”, a declarat Antonescu.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.