ANM a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de ploi, grindină și descărcări electrice, valabilă în 12 județe. De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis și o atenționare Cod galben de vreme instabilă în restul țării, ambele valabile până marți seară.

Așadar, în intervalul 19 septembrie, ora 15:00 — 20 septembrie, ora 21:00, în județele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea, Brăila și Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Gorj, va fi Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, iar ploile vor avea caracter torențial și se vor cumula local 60 — 80 litri/metrul pătrat.

De asemenea, în perioada 19 septembrie, ora 10:30 — 20 septembrie, ora 21:00, va fi în vigoare atenționarea Cod galben de ploi cu caracter temporar în toată țara și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși frecvent 20 — 25 l/mp și pe arii restrânse 40 — 50 l/mp. La începutul perioadei avertizate, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, de grindină.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.